Curry de cartofi

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Curry de cartofi
Reteta adaugata de : wasaby
Voteaza reteta :
Este servit ca garnitura, sau ca o gustare, in acest din urma caz fiind de obicei insotit de paine puri si de un chutney de mango.
stelute
Ingrediente : 3 cartofi medii, curatati si taiati fiecare in cate 6 felii 2/3 cana ulei 1 lingurita seminte de ceapa 1/2 lingurita seminte de fenicul 4 frunze de curry 1 lingurita seminte de chimion macinate 1 lingurita boabe de coriandru macinate 1 lingurita boia iute 1/2 lingurita curcuma macinata 1 lingurita sare 1 1/2 lingurita pudra de mango uscat (amchur, sau amchoor)
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : indiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 30 minute
Indicatii :

Se fierb feliutele de cartofi intr-o oala cu apa pana ce sunt facute, dar raman inca ferme. Se scurg bine si se pun deoparte.
Intr-o cratita se incinge uleiul. Cand acesta este fierbinte, se micsoreaza flacara la mediu si se adauga semintele de ceapa si fenicul si frunzele de curry. Se prajesc, amestecand continuu, timp de 30 de secunde. Se ia cratita de pe foc si se adauga semintele macinate de chimion si coriandru, boiaua, curcuma, sarea si pudra de mango; se amesteca bine.
Se aduce din nou cratita pe foc si se prajeste mixtura timp de 1 minut.
Se toarna aceasta mixtura peste cartofii fierti si se amesteca bine. Se prajesc cartofii si condimentele, pe flacara mica, timp de 5 minute.
Se transfera curry-ul pe farfurii individuale incalzite si se serveste imediat.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.