Curry de cartofi si conopida

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / legume si fructe
Curry de cartofi si conopida
Reteta adaugata de : alex
Voteaza reteta :
Sunt doua vegetale care merg perfect una cu cealalta. Reteta este o excelenta masa vegetariana, gustoasa si aromata, mai ales daca este servita alaturi de paine puri.
stelute
Ingrediente : 2/3 cana ulei 1 lingurita seminte de chimion 4 ardei iuti rosii, uscati 2 cepe medii, feliate subtire 2 cm bucata de radacina proaspata de ghimbir, tocata marunt 2 catei de usturoi, pisat 1 lingurita boia iute 1 lingurite sare 1/2 lingurita curcuma 3 cartofi medii 1/2 conopida, taiata bucatele 2 ardei iuti verzi (optional) frunze proaspete de coriandru, pentru ornat 2/3 cana apa
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : indiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 40 minute
Indicatii :

Se incinge uleiul intr-o cratita mare. Se adauga semintele de chimion si ardeii iuti uscati. Se amesteca 30 de secunde, apoi se adauga ceapa si se prajeste, amestecand ocazional, pana ce incepe sa se rumeneasca.
Se amesteca intr-un castronel ghimbirul, usturoiul, boiaua, sarea si curcuma. Se adauga acest amestec de condimente in cratita, se amesteca bine si se gatesc ingredientele 2 minute.
Se adauga cartofii si conopida si se amesteca pentru ca bucatelele de vegetale sa se imbibe cu mixtura de condimente. Se micsoreaza flacara si se adauga ardeii iuti verzi (daca se folosesc), frunzele de coriandru si apa. Se acopera cratita si se fierb ingredientele 10-15 minute.
Se transfera curry-ul pe farfurii individuale incalzite si se serveste imediat.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.