Curry de linte si legume

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / leguminoase
Curry de linte si legume
Reteta adaugata de : faraway
Voteaza reteta :
Reteta poate fi preparata si cu 1-2 zile inainte, si pastrata la frigider.
stelute
Ingrediente : 40 g unt 2 cepe medii, cirrca 300 g, feliate subtire 1 lingura de garam masala 1 lingurita de seminte de chimion, pisate 2 linguri de faina 150 g smantana de cocos 750 ml bulion de legume (sau supa preparata din cubulete de concentrat) 200 g linte rosie 1 kg diverse legume, congelate 2 linguri de frunze proaspete de coriandru, tocate
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : indiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 35 minute
Indicatii :

Se incinge untul intr-o oala mare. Se gateste ceapa, amestecand pana ce se inmoaie. Se adauga garam masala si chimionul. Se continua, amestecand, pana ce incep sa miroasa.
Se adauga faina si se amesteca, la foc iute, pana ce mixtura este uscata si grauntoasa. Se ia de pe foc si se adauga, trepta, smantana de cocos si bulionul.
Se adauga lintea si se pune din nou oala pe foc. Se da in clocot, se micsoreaza flacara si se fierbe, fara capac, circa 8 minute.
Se adauga legumele congelate. Se da din nou in clocot, se micsoreaza flacara si se fierbe mixtura, fara capac, circa 10 minute, pana ce lintea este facuta. Se adauga coriandrul si se amesteca rapid.
Se serveste imediat, alaturi de orez fiert.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.