Curry de miel cu ceapa cu pudra de mango

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / oaie si capra
Curry de miel cu ceapa cu pudra de mango
Reteta adaugata de : danutza
Voteaza reteta :
Este o reteta originara din Hyderabad, o provincie sud-centrala a Indiei. Amchur este denumirea pentru pulberea obtinuta prin macinarea fructului uscat de mango. Amchur are gust acrisor.
stelute
Ingrediente : 3 cepe medii, tocate marunt 1 ceapa taiata rondele subtiri 1 1/4 cana ulei 1 lingurita ghimbir, tocat marunt 2 catei de usturoi, pisati 1 lingurita boia iute 1/2 lingurita curcuma macinata 1 lingurita sare 3 ardei iuti verzi 450 g carne slaba de miel, taiata cubulete 2 1/2 cani apa 1 1/2 lingurita pudra de mango uscat (amchur) frunze proaspete de coriandru, tocate orez Basmati fiert (vezi reteta mai jos), ca garnitura
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : indiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 20 minute
Indicatii :

Se incinge o cantitate de 2/3 cana ulei intr-o cratita si se caleste ceapa tocata pana ce se rumeneste. Se micsoreaza flacara si se adauga ghimbirul, usturoiul boiaua, curcuma si putina sare. Se gateste mixtura 5 minute, amestecand continuu, dupa care se adauga 2 dintre ardeii iuti.
Se adauga carnea in cratita si se prajeste intreaga combinatie timp de 7 minute.
Se adauga apa, se acopera cratita si se fierbe continutul la foc mic, timp de 35-45 de minute, amestecand ocazional.
Intre timp, se incinge intr-o tigaie uleiul ramas si se calesc rondelele de ceapa pana ce incep sa devina aurii. Se pun deoparte.
Cand carnea este frageda, se adauga pudra de mango, ultimul ardei iute si frunzele de coriandru si se gateste inca 3-5 minute, amestecand ocazional.
Se transfera curry-ul pe un platou mare si se orneaza cu rondelele de ceapa.
Se serveste cu orez Basmati fiert.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.