Curry de miel cu ceapa

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / oaie si capra
Curry de miel cu ceapa
Reteta adaugata de : Mirela
Voteaza reteta :
Este o reteta nord-indiana si, de obicei, se gateste seara si este servita a doua zi, dimineata, cu paine nan. Se poate insa servi si dupa 1-2 zile.
stelute
Ingrediente : 3/4 cana ulei 1 kg pulpa de miel slaba, dezosata, taiata bucati 1 lingura garam masala 5 cepe medii, tocate 2/3 cana iaurt 2 linguri pasta de rosii 2 lingurite ghimbir, tocat marunt 2 lingurite usturoi pisat 1 1/2 lingurita sare 2 lingurite boia iute 1 lingura seminte de coriandru macinate 2 lingurite nucsoara macinata 3 3/4 cani apa 1 lingura seminte de fenicul macinate 1 lingura paprika 1 lingura faina de naut 3 foi de dafin 1 lingura faina de grau paine nan sau paratha 2-3 ardei iuti verzi, curatati de seminte si tocati frunze proaspete de coriandru, tocate
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : indiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 6-8 portii Durata : 1 ore 45 minute
Indicatii :

Se incinge uleiul intr-o cratita si se adauga carnea si jumatate din garam masala. Se prajeste mixtura timp de 7-10 minute, pana ce carnea este rumenita si bine acoperita cu amestecul de condimente. Se scoate carnea cu o spumiera si se pune deoparte.
Se adauga ceapa in cratita si se soteaza pana se rumeneste. Se aduce carnea in cratita, se micsoreaza flacara si se fierbe totul incetisor, amestecand ocazional.
Intr-un castron, se amesteca iaurtul cu pasta de rosii, ghimbir, usturoi, sare, boia, coriandru macinat, nucsoara si restul de garam masala. Se toarna mixtura peste carne si se prajeste 5-7 minute, amestecand continuu.
Se adauga jumatate din apa, semintele de fenicul macinate, paprika si faina de naut. Se amesteca si se adauga restul de apa si foile de dafin. Se amesteca din nou, se micsoreaza flacara, se acopera cratita si se gatesc ingredientele 1 ora, amestecand frecvent.
Se amesteca faina de grau in 2 linguri de apa calda si se toarna mixtura peste curry. Se orneaza cu ardeii iuti tocati si frunzele de coriandru tocate si se gateste pana ce carnea este bine facuta, iar sosul este gros. Se serveste curryul cu paine nan sau paratha.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.