Curry de miel cu linte

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / oaie si capra
Curry de miel cu linte
Reteta adaugata de : alex
Voteaza reteta :
Condimentele proaspat macinate fac ca acest curry dhansak sa fie fabulos de aromat, lintea vede oferindu-i textura si substanta. Se serveste cu chapatti, iaurt si orez cu sofran, presarat cu alune caju prajite si tocate.
stelute
Ingrediente : 6 boabe de piper negru 1 lingura seminte de chimion 1 lingura de boabe de coriandru 8 pastai de cardamom, semintele de la 2 linguri de ulei de floarea-soarelui 1 ceapa mare, taiata rondele 2 catei de usturoi, zdrobiti 5 cm bucata de radacina de ghimbir, tocata marunt 1 ardei iute rosu, curatat de seminte si tocat marunt 1 rulou de scortisoara 1 lingurita de curcuma 450 g pulpa de miel dezosata, curatata de grasime si taiata cubulete 600 ml bulion fierbinte de miel (sau supa preparata din cubulete de concentrat), sau de pui, ori legume 225 g linte verde 4 rosii prunisoare, taiate in sferturi 1/2 lamaie, sucul de la 2 linguri de frunze de coriandru proaspete, tocate sare piper negru, macinat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : indiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 2 ore 0 minute
Indicatii :

Se zdrobesc boabele de piper impreuna cu semintele de chimion, coriandru si cardamom intr-un mojar, sau folosind un macinator electric. Se pun deoparte.
Se incinge uleiul intr-o cratita mare, apoi se adauga ceapa si se caleste, la foc moderat, timp de 5 minute, sau pana se inmoaie. Se adauga usturoiul, ghimbirul si ardeiul iute si se calesc 3 minute, apoi se adauga condimentele zdrobite in mojar, ruloul de scortisoara si curcuma. Se prajesc toate timp de 30 de secunde, amestecand constant.
Se adauga carnea de miel si se amesteca bine. Se prajeste incet circa 4 minute, sau pana cand carnea este rumenita uniform. Se toarna supa treptat, amestecand bine, si se da in clocot. Se micsoreaza flacara, se acopera si se gateste incet timp de 1 ora, sau pana ce carnea de miel este frageda si aproape facuta.
Intre timp, se spala si se scurge lintea, se pune apoi intr-o oala si se acopera cu apa rece. Se da in clocot si se fierbe, fara capac, 15 minute. Se scurge.
Se adauga lintea si rosiile la curry si se gatesc 15-20 de minute, sau pana ce carnea si lintea sunt foarte fragede. Se adauga sucul de lamaie si frunzele de coriandru si se asezoneaza cu sare si piper, dupa gust. Se serveste curry-ul fierbinte.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.