Curry de miel cu tamarind

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / oaie si capra
Curry de miel cu tamarind
Reteta adaugata de : danutza
Voteaza reteta :
Indienii folosesc, in mod traditional, pasta de tamarind desfacuta in apa calda. Daca nu aveti la indemana acest ingredient, se poatte folosi suc de lamaia.
stelute
Ingrediente : 2 lingurite seminte de chimion, macinate 2 lingurite boabe de coriandru, macinate 2 lingurite miez de nuca de cocos deshidratat 1/2 lingurita seminte de mustar 1/2 lingurita seminte de chimion negru 2 lingurite seminte de susan 2 cm bucata de radacina proaspata de ghimbir, tocata marunt 2 catei de usturoi, pisati 1 lingurita boia ioute 1 lingurita sare 500 g carne slaba de miel 2 cani ulei 3 cepe medii, feliate subtire 3 3/4 cani apa 1 lingura pasta de tamarind 4 ardei iuti verzi, taiati in jumatate, pe lungime
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : indiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 30 minute
Indicatii :

Se desface pasta de tamarind cu 2-3 linguri de apa calda.
Se prajesc intr-o tigaie mare, fara ulei sau alta grasime, chimionul si coriandrul macinate, nuca de cocos, semintele de mustar, chimion negru si susan. Se scutura tigaia frecvent, pentru a evita arderea sau lipirea condimentelor. Se piseaza apoi mixtura de condimente, intr-un mojar.
Intr-un castron mare se amesteca bucatelele de carne cu mixtura de condimente pisate, ghimbir, usturoi, boia si sare. Se pune castronul deoparte.
Intr-o cratita, se incinge 1 1/2 cana ulei si se prajeste ceapa pana ce se rumeneste.
Se adauga mixtura de carne, din castron, si se gatesc ingredientele 5-7 minute, la foc mic.
Se adauga apa si se fierbe carnea 45 de minute, la foc mic, amestecand ocazional. Cand carnea este frageda, se ia cratita de pe foc si se adauga infuzia de tamarind. Se amesteca bine.
Intr-o cratita separata, se incinge restul de ulei. Se adauga cele 8 jumatati de ardei iute (cu codite, cotoare si seminte cu tot). Se micsoreaza flacara si se acopera cratita. Se gatesc ardeii 1 minut, apoi se ia cratita de pe foc si se lasa uleiul sa se raceasca.
Se toarna uleiul aromat cu ardei iuti peste curry-ul de carne. Se serveste mancarea fierbinte, alaturi de orez cu bob lung fiert.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.