Curry de miel in sos gros, cu migdale

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / oaie si capra
Curry de miel in sos gros, cu migdale
Reteta adaugata de : Net
Voteaza reteta :
Originar din provincia Kashmir, aceasta reteta este acum gatita in intreaga Indie si a devenit populara oriunde se gateste in stil indian.
stelute
Ingrediente : 1 kg carne slaba de miel, dezosata, taiata cubulete cat mai egale 7 linguri iaurt 5 linguri migdale 2 lingurite garam masala 2 lingurite radacina proaspata de ghimbir, tocata marunt 3 catei de usturoi, pisati 1 1/2 lingurita boia iute 1 1/2 lingurita sare 1 1/4 cana ulei de palmier 3 cepe, tocate marunt 4 pastai verzi de cardamom, usor zdrobite, cat sa se intredeschida 2 foi de dafin 3 ardei iuti verzi, tocati 2 linguri suc de lamaie 300 g rosii tocate, din cutie 1 1/4 cana apa frunze proaspete de coriandru, pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : indiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 6 portii Durata : 1 ore 20 minute
Indicatii :

Se amesteca intr-un castron iaurtul cu migdale, garam masala, ghimbir, usturoi, boia si sare.
Se incinge uleiul intr-o cratita mare si se prajesc ceapa, pastaile de cardamom si foile de dafin, amestecand constant, pana ce se rumenesc.
Se adauga carnea si mixtura de iaurt si se prajesc 5 minute. Se adauga 2 dintre ardeii iuti, sucul de lamaie si rosiile si se gatesc 5 minute.
Se adauga apa in cratita, se da in clocot, se micsoreaza flacara, se acopera vasul si se fierb ingredientele 40 de minute.
Se adauga apoi ardeiul iute ramas si frunzele de coriandru si se amesteca pana ce sosul se ingroasa; daca sosul este prea subtire, se ridica capacul si se mareste flacara.
Se transfera curry-ul pe farfurii individuale, incalzite, si se serveste fierbinte.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.