Curry de morcovi si dovleac

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / legume si fructe
Curry de morcovi si dovleac
Reteta adaugata de : wasaby
Voteaza reteta :
Ca foarte multe dintre curry-urile thailandeze, si acesta are consistenta asemanatoare cu cea a unei supe.
stelute
Ingrediente : 150 ml bulion de legume (sau supa preparata cu cubulete de concentrat) 2-3 cm de radacina proaspata de galangal, feliata 2 catei de usturoi, tocati 1 tulpina de lemongrass (doar partea alba), tocata marunt 2 ardei iuti rosii, curatati de seminte si tocati 4 morcovi, curatati si taiati bucatele 225 g miez de dovleac, taiat cubulete 2 linguri de ulei de alune 2 salote, tocate foarte marunt 3 linguri de pasta de curry galbena (vezi reteta mai jos) 400 ml lapte de cocos 4-6 fire de busuioc thailandez 25 g seminte de dovleac prajite, pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : thailandeza Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 30 minute
Indicatii :

Se toarna bulionul intr-o oala mare si se da in clocot. Se adauga galangalul, jumatate din usturoi, lemongrass-ul si ardeii iuti si se fierb incet, circa 5 minute. Se adauga morcovii si dovleacul si se continua fierberea 5-6 minute, pana ce morcovii sunt fragezi.

Intre timp, se incinge uleiul intr-un wok si se stir-fry salotele si restul de usturoi timp de 2-3 minute. Se adauga pasta de curry si se stir-fry alte 2 minute.

Se adauga in oala mixtura din wok, impreuna cu laptele de cocos si cu frunzele de busuioc. Se fierb 2-3 minute. Se serveste curry-ul fierbinte, presarat cu seminte prajite de dovleac.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Pasta galbena de curry
Ingrediente : 3 ardei iuti galbeni, sau portocalii, tocati 3 catei mari de usturoi, tocati 4 salote, tocate 3 lingurite de curcuma, macinata 1 lingurita de sare 12-15 boabe de piper negru 1 lemongrass (doar partea alba), tocat 2-3 cm bucata de radacina de ghimbir, tocata
Indicatii : Se pun ingredientele intr-un blender si se proceseaza pana ce se obtine o pasta groasa, omogena.