Curry de naut cu cartofi

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / legume si fructe
Curry de naut cu cartofi
Reteta adaugata de : Net
Voteaza reteta :
Este o reteta foarte populara printre vegetarienii din India. Exista multe feluri de a gati nautul, dar aceasta versiune este, probabil, cea mai delicioasa.
stelute
Ingrediente : 6 linguri ulei 2 cepe medii, taiata rondele subtiri 2 cm radacina de ghimbir, tocata marunt 1 lingurita seminte de chimion macinate 1 lingurita boabe de coriandru macinate 2 catei de usturoi, pisati 1 lingurita boia iute 2 ardei iuti verzi, tocati marunt frunze proaspete de coriandru, tocate 170 ml apa 1 cartof mare, circa 200 g, curatat si taiat cubulete 400 g boabe de naut, din cutie, bine scurse si spalate 1 lingura suc de lamaie cateva frunze de coriandru intregi, pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : indiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 30 minute
Indicatii :

Se incinge uleiul intr-o cratita mare. Se adauga ceapa si se prajeste la foc mediu, amestecand frecvent, pana ce capata o culoare brun-aurie.
Se micsoreaza flacara, se adauga ghimbir, usturoi, chimion, seminte de coriandru, boia, ardei iuti si frunze de coriandru. Se amesteca si se gatesc 2 minute.
Se adauga apa si se amesteca bine. Se adauga cartoful si boabele de naut, se acopera cratita si se fierb ingredientele 5-7 minute, amestecand ocazional. Se adauga apoi sucul de lamaie si se amesteca.
Se serveste curry-ul ornat cu cateva frunze de coriandru, alaturi de paine chapati.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.