Curry de naut cu orez Basmati

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / leguminoase
Curry de naut cu orez Basmati
Reteta adaugata de : wasaby
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1 ceapa rosie dulce, tocata 4 catei usturoi tocati 1/2 lingurita boia iute 1 lingurita seminte de chimion 1 1/2 lingurita pudra de curry 1/2 lingurita seminte de coriandru 2 cutii cu naut (jumatate din lichid se pastreaza) 2 linguri suc de lamaie 3 linguri rosii tocate, din cutie 2 linguri ulei vegetal 2 linguri unt de arahide 1/2 cana frunze proaspete de coriandru sare, dupa gust orez Basmati, ca garnitura (vezi reteta mai jos)
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : indiana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 40 minute
Indicatii :

Se incinge o tigaie la foc mediu si se adauga semintele de chimion si coriandru. Se frig 2 minute, apoi se adauga ulei si se incinge. Se adauga ceapa si se caleste la foc mediu pana se rumeneste. Se adauga usturoiul, curry si boiaua, se amesteca si se caleste tot inca 2 minute. Se adauga nautul si zeama pastrata, se amesteca bine de tot.
Se adauga sucul de lamaie si rosiile, se amesteca si se gateste inca 5 minute, amestecand frecvent. La nevoie, se adauga putina apa sau supa daca mixtura este prea consistenta.
Se transfera 1/3 din continutul tigaii intr-un blender si se proceseaza 20 de secunde. Pasta obtinuta se transfera la loc in tigaie si se gateste inca 5 minute.
La urma, se adauga 2 linguri unt de arahide si se amesteca in tigaie. Se asezoneaza cu sare si piper, se adauga frunzele de coriandru si se asaza pe un platou, peste garnitura de orez Basmati. Se orneaza cu cateva frunze intregi de coriandru.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Garnitura de orez Basmati cu unt si supa
Ingrediente : 1 1/2 cana orez Basmati 1 lingura unt 1/2 lingurite sare 1 lingurita curcuma 3 cani supa de legume
Indicatii : Se lasa la inmuiat orezul in apa timp de minim 30 de minute. Se scurge de apa intr-o sita si se clateste sub jet de apa pana ce apa care curge din sita este limpede.
Se incinge untul intr-o tigaie, se adauga orezul, se amesteca si se prajeste 2 minute, pana ce se simte aroma sa. Se adauga sarea si curcuma si se amesteca bine. Se adauga supa, se da in clocot, se micsoreaza flacara, se acopera si se fierbe la foc mediu cca. 12 minute, pana se absoarba lichidul.
Se ia de pe foc si se lasa 12 minute. Se afaneaza orezul cu furculita si se acopera din nou pana cand se serveste.