Curry de peste cu taitei

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / peste si fructe de mare
Curry de peste cu taitei
Reteta adaugata de : Net
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 2 linguri de ulei de alune 1 ceapa mare, tocata 2 catei de usturoi, tocati 75 g ciupercute champignon 225 g peste unditar, taiat cubulete de 2,5 cm 225 g file de somon, taiat cubulete de 2,5 cm 225 g cod, taiat cubulete de 2,5 cm 2 linguri de pasta de curry rosu (vezi rereta mai jos) 400 ml lapte de cocos, din cutie 5-6 fire proaspete de coriandru, frunzele de la, tocate 1 lingurita de zahar de palmier, sau zahar brun 1 lingurita de sos de peste 115 g taitei de orez 3 cepe verzi, tocate 50 g muguri de fasole cateva frunze proaspete de busuioc, pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : thailandeza Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 20 minute
Indicatii :

Se incinge uleiul intr-un wok, sau tigaie mare, si se prajesc ceapa, usturoiul si ciupercutele pana ce se inmoaie.
Se adauga pestele, pasta de curry si laptele de cocos si se fierb incet 2-3 minute, inainte de a adauga jumatate din coriandru, zaharul si sosul de peste. Se pastreaza mixtura la cald.
Intre timp, se inmoaie taiteii 3-4 minute in apa clocotita (sau conform instructiunilor de pe ambalaj) pana ce sunt fragezi; se scurg bine intr-o sita. Se pune sita cu taitei peste o oala cu apa clocotita. Se adauga ceapa verde, mugurii de fasole si trei sferturi din busuioc si se gatesc in aburi, pe taitei, circa 1-2 minute, pana se inmoaie putin.
Se cladeste mixtura de taitei pe farfurii incalzite, iar peste ei se asaza bucatelele de peste. Se presara deasupra frunze de coriandru si de busuioc si se servesc imediat.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.