Curry de peste cu ulei de mustar

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / peste si fructe de mare
Curry de peste cu ulei de mustar
Reteta adaugata de : alex
Voteaza reteta :
Uleiul de mustar este unul dintre ingredientele specifice bucatariei bengaleze si da mancarurilor un gust cu totul deosebit.
stelute
Ingrediente : 1 lingurita curcuma 1 lingurita sare 1 kg file de cod, fara piele, taiat bucatele 6 linguri ulei de mustar 4 ardei iuti verzi, tocati 2 cm bucata de radacina de ghimbir, tocata marunt 2 catei de usturoi, pisati 2 cepe medii, tocate marunt 2 rosii decojite, tocate marunt 6 linguri ulei de porumb 2 cani apa frunze proaspete de coriandru, tocate, pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : bengaleza Grad de dificultate: usor Cantitate : 4-6 portii Durata : 0 ore 50 minute
Indicatii :

Se amesteca intr-un castronel curcuma si sarea. Se presara mixtura peste bucatile de peste.
Se incinge uleiul de porumb intr-o tigaie, se adauga pestele si se prajeste pana ce se face auriu. Se scot bucatile de peste cu o spumiera si se pun deoparte.
Se pun intr-un mojar ardeii iuti, ghimbirul, usturoiul, cepele, rosiile si uleiul de mustar si se piseaza cu un pisalog, pana ce formeaza o pasta (se pot procesa si ncu un blender).
Se pune pasta intr-o cratita si se prajeste, fara ulei, pana ce capata o culoare galben-bruna. Se ia cratita de pe foc si se amesteca bucatile de peste in pasta, cu grija ca sa nu se sfarame.
Se aduce din nou cratita pe foc, se adauga apa si se fierbe pestele la foc mediu, fara a acoperi cratita, circa 15-20 de minute.
Se serveste imediat, ornat cu frunze de coriandru tocate.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.