Curry de porc cu ciuperci

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / porc
Curry de porc cu ciuperci
Reteta adaugata de : faraway
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 500 g pulpa de porc, taiata bucatele 3 linguri ulei de palmier 2 cepe, feliate 2 catei de usturoi, pisati 3 cm bucata radacina proaspata de ghimbir, tocata marunt 2 ardei iuti verzi, curatati de seminte si tocati 1 lingura garam masala 1 lingurita seminte de coriandru macinate 250 g ciupercute, tocate 3 1/2 cani zeama de carne de porc (sau supa preparata cu cubulete de concentrat) 3 rosii, tocate 1/2 lingurita sare 60 ml smantana de cocos 2 linguri migdale macinate 2 linguri ulei de floarea-soarelui 1 ardei gras rosu, curatat de seminte si taiat fasiute subtiri 6 cepe verzi, tocate 1 lingurita seminte de chimion
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : indiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 2 ore 0 minute
Indicatii :

Se incinge uleiul de palmier intr-o cratita si se adauga carnea de porc. Se prajeste pana se face aurie, amestecand frecvent. Se scoate carnea din cratita, cu o spumiera, si se pastreaza la cald.
Se adauga in aceeasi cratita ceapa, usturoiul, ghimbirul, ardeii iuti, garam masala si coriandrul. Se amesteca bine si se gateste mixtura 2 minute, la foc mic. Se adauga ciupercutele, supa si rosiile; se sareaza si se amesteca bine.
Se aduce carnea de porc in cratita, se acopera vasul si se fierb ingredientele la foc foarte mic timp de 75-90 minute, pana ce carnea este frageda.
Se adauga smantana de cocos si migdalele, se amesteca, se acopera cratita si se gateste 3 minute.
Intre timp, se incinge uleiul de floarea-soarelui intr-o cratita, se adauga fasiutele de ardei gras si ceapa verde si se soteaza la foc mediu-mic pana ce ardeii se fragezesc, dar raman inca crocanti. Se adauga semintele de chimion si se soteaza, amestecand, inca 1 minut. Se toarna acest amestec peste curry-ul de porc, se amesteca bine si se serveste.


Share