Curry de pui cu alune

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / pasare
Curry de pui cu alune
Reteta adaugata de : memphis
Voteaza reteta :
Dupa ce este preparata, pasta de curry Pananeg poate fi pastrata in frigider timp de 1 saptamana. Acest curry are o consistenta un pic mai lichida decat a unei tocane.
stelute
Ingrediente : 1 lingura de ulei de alune 2 cepe rosii, feliate 2 linguri de pasta de curry Panaeng (vezi reteta mai jos) 400 ml lapte de cocos 150 ml bulion de pui (sau supa preparata din cubulete de concentrat) 4 frunze de limeta kafru 1 tulpina de lemongrass, tocata marunt 6 pulpe de pui dezosate, fara piele, taiate bucatele 1 lingura de sos de peste 2 linguri de sos de soia 1 lingurita de zahar de palmier, sau de zahar brun 50 g alune nesarate, prajite fara ulei si tocate, plus o cantitate pentru ornat 175 g ananas proaspat, tocat grosier 15 cm bucata de castravete, decojit, curatat de seminte si feliat gros
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : thailandeza Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 35 minute
Indicatii :

Se incinge uleiul intr-un wok, sau tigaie mare, si se stir-fry ceapa timp de 1 minut. Se adauga pasta de curry si se continua 2 minute.
Se toarna in wok laptele de cocos si bulionul. Se adauga frunzele de limeta kafru si lemongrass-ul si se fierb 1 minut. Se adauga carnea si se da in clocot. Se micsoreaza flacara si se fierbe 8-10 minute, pana ce este frageda.
Se adauga sosul de peste, sosul de soia si zaharul si se amesteca 1-2 minute, pana ce se dizolva zaharul. Se adauga alunele, ananasul si castravetele si se gatesc 30 de secunde. Se serveste curry-ul imediat, presarat cu alune tocate.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Pasta de curry Panaeng
Ingrediente : 8 ardei iuti mari, rosii, uscati 2 lingurite de pasta de creveti 3 salote, tocate 5 cm bucata de galangal, tocata 8 catei de usturoi, tocati 4 linguri de radacina de coriandru, tocata 3 tulpini de lemongrass (doar partea alba), tocate 1 limeta, coaja rasa de la 1 lingura sos de peste 2 linguri de ulei de alune 1 lingurita de sare 6 linguri de unt de arahide crocant (amestecat cu bucatele de arahide)
Indicatii : Se taie coditele ardeilor iuti si se pun intr-un castron. Se acopera cu apa fierbinte si se lasa 35-40 de minute, la inmuiat.
Se inveleste pasta de creveti intr-o folie metalica si se pune pe gratar, sau intr-o tigaie, timp de 2-3 minute, intorcand-o odata sau de doua ori.
Se pun ardeii iuti, si apa in care s-au inmuiat, intr-un blender. Se adauga pasta de creveti, salote, galangal, usturoi, radacina de oriandru si lemongrass si se proceseaza pana se fac pasta. Se adauga coaja rasa de limeta, sos de peste, ulei si sare si se proceseaza din nou. Se adauga untul de arahide si se continua, pana se obtine o pasta groasa.