Curry de pui cu caise

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / pasare
Curry de pui cu caise
Reteta adaugata de : zarand
Voteaza reteta :
Orezul fiert simplu, sau cu sofran poate fi un bun acompaniament, ca si cartofii noi, fierti sau copti.
stelute
Ingrediente : 2 linguri de ulei de floarea-soarelui 8 pulpe de pui, circa 450 g in total 1 ceapa, feliata 2 cm bucata de radacina proaspata de ghimbir, tocata marunt 4 catei de usturoi, tocati 2 lingurite de seminte de chimion, macinate 2 lingurite de seminte de coriandru, macinate 1 lingurita de boia iute 1 lingurita de curcuma, macinata 1 lingurita de garam masala 1 ardei iute verde, tocat marunt 300 ml bulion de pui 3 morcovi, taiati in jumatate transversal, apoi fiecare jumatate taiata in 6-8 fasii 1 bulb de fenicul, taiat in jumatate, apoi feliat transversal 300 g caise coapte, dar ferme, curatate de samburi si taiate in sferturi sare si piper frunze tocate de fenicul, pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : indiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 0 minute
Indicatii :

Se incinge uleiul intr-o caserola rezistenta la flacara si se prajesc pulpele de pui timp de 5-10 minute, intorcandu-le ocazional pana ce se rumenesc uniform. Se scot din vas. Se adauga ceapa, ghimvabirul, ardeiul iute si usturoiul si se prajesc 5 minute, sau pana cand ceapa se inmoaie si se face aurie.
Se adauga chimionul, coriandrul, boiaua, curcuma si garam masala si se prajesc 1 minut, apoi se adauga bulionul. Se readuce in caserola puiul, impreuna cu morcovi si fenicul. Se da mixtura in clocot. Se amesteca bine, apoi se acopera si se fierbe incet 30 de minute, pana cand carnea este frageda. Se ia capacul. Daca este prea mult lichid, se fierbe in continuare pana se reduce putin.
Se adauga caisele si se amesteca cu grija. Se fierb 5 minute, la foc mic.
Se asezoneaza cu sare si piper, dupa gust. Se presara puiul cu frunze de fenicul si se serveste cu orez, sau cartofi.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.