Curry de pui cu lemongrass

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / pasare
Curry de pui cu lemongrass
Reteta adaugata de : danutza
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1 ardei iute mic, rosu, despicat pe lungime, dar lasat intreg 1 litru bulion de pui (sau supa preparata din cubulete de concentrat) 2 catei de usturoi, taiati in jumatate 1 cm de radacina proaspata de ghimbir, decojita si taiata in 4 felii 2 tulpini de lemongrass, zdrobite si taiate in jumatate 4 bucati de pui, piept sau pulpe, circa 170 g fiecare, fara piele 1 ceapa, tocata marunt 250 g pastai de fasole verde, curatate si taiate bucatele 1 dovlecel, feliat pe lungime, cu un decojitor de legume, in fasii subtiri 75 g smantana de cocos 1 limeta, coaja rasa fin si sucul de la 2 linguri de coriandru proaspat, tocat 2 linguri de sos de peste 1 lingura de zahar brun piper negru, proaspat macinat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : vietnameza Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 20 minute
Indicatii :

Se pune bulionul intr-o oala, la foc iute. Se infig ardeiul iute, usturoiul si ghimbirul intr-o scobitoare de cocktail (acest lucru face ca sa poata fi inlaturate usor, mai tarziu) si se adauga in oala, impreuna cu lemongrass-ul. Se da in clocot si se fierb ingredientele 1 minut, apoi se ia oala de pe foc, se acopera si se lasa 30 de minute, la infuzat.

Se da din nou lichidul in clocot, apoi se face flacara mica. Se adauga bucatile de pui, ceapa si fasolea verde si se fierb 12-15 minute, pana ce puiul este facut (incercati-l cu varful unui cutit: sucul trebuie sa curga limpede). Se spumeaza cand este nevoie.

Se adauga fasiile de dovlecel si se gatesc alte 2 minute.
Se transfera carnea, fasolea si dovlecelul, cu o spumiera, intr-un castron incalzit. Se adauga si putin lichid din oala, ca sa le mentina umede, aspoi se acopera si se pastreaza calde.

Se da din nou lichidul in clocot si se adauga smantana de cocos, amestecand pana se dizolva. Se continua fierberea 5-6 minute, pana ce lichidul s-a redus cu o treime.

Se scoate carnea de pe oase si se taie fasiute subtiri. Se aduc in supa carnea, fasolea si dovlecelul si se amesteca pana se incing. Se adauga sosul de peste, zaharul, coaja rasa si sucul de limeta. Se pipepreza dupa gust.
Se impart carnea si legumele intre cele 4 farfurii de supa. Peste ele se toarna supa, indepartand in prealabil lemongrass-ul si scobitoarea cu ardei iute, usturoi si ghimbir. Se presara supa cu frunze tocate de coriandru si se serveste.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.