Curry de pui cu sofran

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / pasare
Curry de pui cu sofran
Reteta adaugata de : Mirela
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 75 g unt 1 pui (1,5 kg) portionat 2 cepe (300 g), taiate rondele subtiri 2 catei de usturoi, taiati rondele subtiri 1 lingura de pudra de curry 1 ardei iute rosu, curatat de seminte si tocat marunt 1/2 lingurita de firisoare de sofran 250 ml lapte de cocos 1/2 lingurita de sare 500 ml apa fire de arpagic, pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : trinidadiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 20 minute
Indicatii :

Se topeste untul intr-o cratita mare. Se prajeste puiul in transe, timp de 5 minute, pana se rumeneste uniform. Se pune apoi deoparte.
In acelasi vas se calesc ceapa si usturoiul pana ce se inmoaie si incep sa se rumeneasca putin. Se adauga pudra de curry, ardeiul iute si sofranul; se gateste, amestecand, 1 minut.
Se readuc bucatile de pui in cratita, se adauga jumatate din cantitatea de lapte de cocos, sare si se completeaza cu putina apa, ca toate ingredientele sa fie acoperite. Se da in clocot, se micsoreaza apoi flacara, se acopera cratita si se fierbe incet 40 de minute. Se adauga apoi restul de lapte de cocos, se amesteca bine si se lasa pe foc pana ce se incinge bine.
Se serveste fierbinte, ornat cu verdeata.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.