Curry de pui cu unt

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / pasare
Curry de pui cu unt
Reteta adaugata de : wasaby
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 120 g unt 1 lingura ulei 2 cepe medii, tocate marunt 2 cm radacina proaspata de ghimbir, tocata marunt si apoi pisata 2 catei de usturoi, pisati 2 lingurite garam masala 2 lingurite seminte de coriandru, macinate 1 lingurita boia iute 1 lingurite seminte de chimion negru 1 lingurita sare 3 pastai de cardamom verde, semintele de la 3 boabe de piper negru 2/3 cana iaurt 2 linguri pasta de rosii 8 bucati de pui, fara piele 2/3 cana apa 2 foi de dafin 2/3 cana smantana frunze proaspete de coriandru, pentru ornat 2 ardei iuti verzi, tocati, pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : indiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4-6 portii Durata : 1 ore 30 minute
Indicatii :

Se amesteca intr-un castron mare ghimbirul, garam masala, coriandru macinat, boiaua, semintele de chimion negru, usturoiul, cardamomul, sarea si piperul negru. Se amesteca bine. Se adauga iaurtul si pasta de rosii si se amesteca din nou.
Se adauga bucatile de pui in aceasta mixtura si se amesteca pana ce sunt uniform acoperite. Se lasa carnea la marinat 30 de minute.
Se incing uleiul si untul intr-o tigaie mare. Se adauga ceapa si se soteaza pana ce se rumeneste, amestecand frecvent.
Se adauga in tigaie bucatile de pui si se prajesc 5-7 minute, amestecand ocazional.
Se adauga apa si foile de dafin si se gatesc ingredientele la foc mic timp de 30 de minute, amestecand ocazional.
Se adauga smantana si se gateste alte 10-15 minute.
Se orneaza cu frunze de coriandru si ardei iute verde si se serveste imediat.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.