Curry de pui laotian

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / pasare
Curry de pui laotian
Reteta adaugata de : obione
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1 pui mare 3 catei de usturoi 3 cepe tocate 2 ardei iuti verzi, taiati bucatele 2 tulpini de lemongrass (iarba lamaioasa), tocate 4 frunze de limeta kafir (sau 2 foi de dafin si coaja rasa de la 1 limeta) 2 fire de ceapa verde, tocate 5-6 fire de coriandru, tocate 1 lingurita sare 1 lingura sos de peste 2 lingurite amidon de porumb 400 ml lapte de cocos 2 linguri ulei
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : laotiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 6 portii Durata : 1 ore 0 minute
Indicatii :

Se portioneaza puiul si se taie bucatele de circa 4 cm. Se incinge uleiul intr-un wok, sau tigaie mare, si se rumenesc bucatile rapid.
Se piseaza intr-un mojar usturoiul, ceapa, lemongrass-ul, ardeii iuti si frunzele de limeta kafru, pana se obtine o mixtura omogena. Se adauga mixtura in wok.
Se asezoneaza cu sare si sos de peste; se amesteca bine.
Se adauga laptele de cocos, cat sa acopere mixtura din wok (daca nu este de ajuns, se completeaza cu putina apa). Se gateste la foc mic, pana ce carnea este frageda.
Se ingroasa sosul cu putin amidon; inainte de a servi mancarea, se presara deasupra coriandru si ceapa verde. Se serveste alaturi de orez fiert, sau taitei.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.