Curry de pui

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / pasare
Curry de pui
Reteta adaugata de : wasaby
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 2 catei usturoi tocati 5 cm ghimbir tocat 1 lingurita curcuma 2 lingurite seminte de chimion macinate 1 lingurita boia iute 3 linguri frunze de coriandru tocate 500 g iaurt 1 kg bucati de pui 4 linguri ulei vegetal 2 cepe tocate 4 aedei iuti rosii, pentru ornat frunze de coriandru (optional), pentru ornat orez Basmati, ca garnitura (vezi reteta mai jos)
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : indiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 4 ore 50 minute
Indicatii :

Se amesteca intr-un castron usturoiul, ghimbirul, curcuma, chimionul, boiaua, piperul, coriandrul, iaurtul si sarea. Se adauga carnea si se lasa la marinat 4 ore, intorcand-o din cand in cand.
Se incalzeste ulei intr-o tigaie, se caleste ceapa si se adauga puiul cu marinata cu tot, se da in clocot, se acopera si se lasa la foc mic 30 minute.
Se serveste ornat cu ardei iute si frunze de coriandru, alaturi de o garnitura de orez Basmati.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Garnitura de orez Basmati cu unt si supa
Ingrediente : 1 1/2 cana orez Basmati 1 lingura unt 1/2 lingurite sare 1 lingurita curcuma 3 cani supa de legume
Indicatii : Se lasa la inmuiat orezul in apa timp de minim 30 de minute. Se scurge de apa intr-o sita si se clateste sub jet de apa pana ce apa care curge din sita este limpede.
Se incinge untul intr-o tigaie, se adauga orezul, se amesteca si se prajeste 2 minute, pana ce se simte aroma sa. Se adauga sarea si curcuma si se amesteca bine. Se adauga supa, se da in clocot, se micsoreaza flacara, se acopera si se fierbe la foc mediu cca. 12 minute, pana se absoarba lichidul.
Se ia de pe foc si se lasa 12 minute. Se afaneaza orezul cu furculita si se acopera din nou pana cand se serveste.