Curry de rosii

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / legume si fructe
Curry de rosii
Reteta adaugata de : santiago
Voteaza reteta :
Acest curry se poate prepara in avans si se pastreaza congelat, caci se comporta foarte bine la congelare.
stelute
Ingrediente : 400 g rosii, din cutie 2 cm radacina proaspata de ghimbir, tocata marunt 2 catei de usturoi, pisati 1 lingurita boia iute 1 lingurita sare 1/2 lingurita boabe de coriandru, macinate 1/2 lingurita seminte de chimion, macinate 4 linguri ulei 1/2 lingurita seminte de mustar 1/2 lingurita seminte de ceapa 1/2 lingurita seminte de schinduf 1/2 lingurita seminte de chimion 3 ardei iuti rosii, uscati 2 linguri suc de lamaie 3 oua, fierte tari frunze proaspete de coriandru
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : indiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 30 minute
Indicatii :

Se amesteca intr-un castron rosiile cu ghimbir, usturoi, boia, sare, coriandru macinat si chimion macinat.
Se incinge uleiul intr-o cratita, se adauga semintele de ceapa, mustar, chimion si schinduf si ardeii iuti uscati; se amesteca bine si se prajesc 1 minut. Se ia cratita de pe foc.
Se adauga in cratita mixtura de rosii, se amesteca si se aduce din nou cratita pe foc. Se gatesc ingredientele, amestecand continuu, timp de 3 minute, dupa care se micsoreaza flacara si se acopera partial cratita; se gateste 7-10 minute, amestecand ocazional.
Se adauga sucul de lamaie si se amesteca.
Se transfera curry-ul de rosii pe farfurii individuale, se pun acestea deoparte, la cald, unde se pastreaza cat este nevoie.
Se decojesc ouale tari, se taie in jumatate si apoi se adauga in curry, cu gata cu galbenus in jos. Se orneaza mancarea cu frunze de coriandru si se serveste fierbinte.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.