Curry de tofu si legume verzi

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / legume si fructe
Curry de tofu si legume verzi
Reteta adaugata de : obione
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : ulei de alune, pentru prajit 225 g tofu tare, scurs si taiat cubulete 2 linguri de ulei de alune 1 lingura de ulei aromat cu ardei iute 2 ardei iuti verzi, curatati de seminte si tocati 2 catei de usturoi, pisati 6 fire de ceapa verde, feliate 2 dovlecei medii, taiati batonase 1/2 castravete, curatat de coaja si seminte si taiat rondele 1 ardei gras verde, curatat si taiat fasiute 1 capatana mica de broccoli, taiata florescente 55 g pastai de fasole verde, taiata in jumatate 55 g boabe de mazare, decongelata 300 ml bulion de legume (sau supa preparata din cubulete de concentrat) 55 g smantana de cocos 2 linguri de sos de soia 1 lingurita de zahar de palmier, sau zahar brun 4 linguri de coriandru (sau patrunjel) proaspat, tocat, pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : thailandeza Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 30 minute
Indicatii :

Se incinge uleiul pentru prajit intr-o tigaie mare si se cufunda, cu grija, cubuletele de tofu, in transe. Se prajesc 2-3 minute, pana se rumenesc. Se scot si se scurg pe prosoape de hartie.
Se incing cele 2 linguri de ulei intr-un wok, sau tigaie mare, si se stir-fry 2-3 minute ardeii iuti, usturoiul si ceapa verde. Se adauga dovleceii, castravetele, ardeiul gras verde, broccoli si fasolea verde si se continua alte 2-3 minute.
Se adauga mazarea, smantana de cocos, sosul de soia si zaharul. Se amsteca, se acopera wok-ul si se fierb ingredientele 2-3 minute, la foc mic, pana ce toate legumele sunt fragede, iar smantana de cocos s-a dizolvat.
Se adauga tofu si se servste curry-ul imediat, presarat cu coriandru tocat.


Share