Curry de vinete si fasole verde

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / legume si fructe
Curry de vinete si fasole verde
Reteta adaugata de : faraway
Voteaza reteta :
Reteta foloseste si vinete thailandeze, de dimensiuni mici (cat prunele) si foarte mici (cat mazarea).
stelute
Ingrediente : 2 linguri de ulei de alune 1 ceapa, tocata 2 catei de usturoi, pisati 2 ardei iuti rosii, curatati de seminte si tocati 1 lingura de pasta de curry rosie (vezi reteta mai jos) 1 vanata mare, taiata bucatele 120 g vinete mici, sau vinete-mazare thailandeze 120 g boabe de fasole lata, tanara 120 g pastei de fasole verde 300 ml bulion de legume (sau supa preparata cu cubulete de concentrat) 55 g smantana de cocos 3 linguri de sos de soia 1 lingurita de zahar de palmier, sau zahar brun 3 frunze de limeta kafru, rupte bucatele 4 linguri de coriandru proaspat, tocat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : thailandeza Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 30 minute
Indicatii :

Se incinge uleiul intr-un wok, sau tigaie mare, si se prajesc ceapa, usturoiul si ardeii iuti timp de 1-2 minute. Se adauga pasta de curry si se continua alte 2 minute, amestecand continuu.

Se adauga vinetele si se gatesc 3-4 minute, pana ce incep sa se inmoaie. (Este posibil sa vreti sa adaugati putin ulei, caci vinetele il absorb repede). Se adauga fasolea boabe si cea pastai, se amesteca si se continua 2 minute.

Se toarna bulionul in wok, se adauga smantana de cocos, sosul de soia, zaharul si frunzele de limeta kafru. Se micsoreaza temperatura, se da in clocot si se fierb ingredientele pana ce smantana de cocos s-a dizolvat. Se adauga frunzele de coriandru, se amesteca si se ia curry-ul de pe foc. Se serveste fierbinte.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Pasta rosie de curry
Ingrediente : 1 lingura de seminte de coriandru 1 lingura de seminte de chimen 2 lingurite de pasta de creveti 12 ardei iuti rosii, uscati, tocati 2 salote, tocate 8 catei de usturoi, tocati 2-3 cm bucata de radacina proaspata de galangal, tocat 2 tulpini de lemongrass (doar partea alba), tocate 4 frunze de limeta kafru, tocate 2 linguri de radacina de coriandru, tocata 1 limeta, coaja rasa de la 1 lingurita de boabe de piper negru
Indicatii : Se prajesc 2-3 minute, fara ulei, coriandrul si chimenul intr-o tigaie, amestecand constant, pana se rumenesc. Se iau de pe foc si se macina intr-o piua, sau cu un blender.
Se inveleste pasta de creveti intr-o folie metalica si se pune pe gratar, sau intr-o tigaie, timp de 2-3 minute, intorcand-o odata sau de doua ori.
Se pun condimentele pisate, pasta de creveti si ardeii iuti intr-o piua si se piseaza cat mai fin. Se adauga restul ingredientelor si se piseaza in continuare, pana se obtine o pasta cat mai fina si mai omogena.