Curry de vita

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / vita
Curry de vita
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
Sunt mai multe metode de a gati acest curry. Cel mai bine este ca mmirodeniile sa fie prajite, acest lucru avand ca rezultat o culoare mai inchisa a mancarii, o aroma mai intensa si un gust mai bogat. Se serveste de obicei cu paine chapati si linte. Carnea de vita se poate inlocui cu carne de miel, daca se doreste.
stelute
Ingrediente : 500 g carne slaba de vita, taiata feliute de 1-2 cm grosime 5 linguri iaurt 2 cm bucata radacina proaspata de ghimbir, tocata marunt 2 catei de usturoi, pisati 1 lingurita boia iute 1/2 lingurita curcuma macinata 2 lingurite garam masala 1 lingurita sare 2 pastai de cardamom negru, semintele de la 1 lingurita seminte de chimion negru 50 g migdale macinate 1 lingura miez de nuca de cocos deshidratat 1 lingura seminte de mac 1 lingura seminte de susan 1 1/4 cana ulei 2 cepe medii, tocate marunt 1 1/4 cana apa 2 ardei iuti verzi, tocati frunze proaspete de coriandru, tocate
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : indiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 30 minute
Indicatii :

Se pun feliile de carne intr-un castron mare. Se adauga iaurt, ghimbir, usturoi, boia, curcuma, garam masala, sare, cardamom si chimion negru. Se amesteca bine ingredientele si se lasa carnea la marinat 30 de minute.
Se prajesc intr-o tigaie fara ulei, pana se rumenesc, migdalele macinate, nuca de cocos, semintele de mac si cele de susan. Se scutura tigaia frecvent, ca sa se previna arderea ingredientelor.
Se proceseaza aceasta mixtura intr-un mojar, pana sunt fin macinate. Se adauga apoi in castronul unde se marineaza carnea si se amesteca.
Se incinge putin ulei intr-o cratita mare si se caleste ceapa pana ce se rumeneste. Se scoate apoi ceapa din cratita si se scurge pe prosoape de hartie.
Se adauga in cratita carnea si se prajeste in uleiul ramas timp de 5 minute, la foc mic, dupa care se aduce ceapa in cratita si se gatesc ingredientele alte 5-7 minute.
Se adauga apa si se fierbe carnea la foc mic, acoperind cratita, timp de 30 de minute, amestecand ocazional.
Se adauga la curry ardeii iuti si frunzele de coriandru si se serveste fierbinte.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.