Curry jamaican de miel cu linte

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / oaie si capra
Curry jamaican de miel cu linte
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1 lingura faina 1 lingura pudra de curry 1/4 lingurita boia iute 1 lingurita ghimbir pudra 1/2 lingurita sare 1/2 lingurita piper negru proaspat macinat 50 g unt 1 kg carne slaba de miel, taiata cubulate 1 ceapa mare tocata 2 catei de usturoi pisati 1 ardei gras rosu mediu, curatat de seminte si taiat bucatele 400 g rosii din cutie, tocate 500 ml zeama de carne de miel, sau de legume 250 g linte bruna, spalata si uscata 125 ml lapte de cocos
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : jamaicana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 40 minute
Indicatii :

Se combina intr-un castronel faina, boiaua, pudra de curry, ghimbirul, sarea si piperul.
Se topeste untul intr-o cratita mare; se prajeste carnea, in transe, pana se rumeneste uniform. Se pune deoparte, la cald.
Se adauga in aceeasi cratita ceapa, usturoiul si ardeiul gras; se calesc pana se inmoaie ceapa si incepe sa se rumeneasca. Se adauga amestecul de faina si condimente si se amesteca bine; se gateste, amestecand, inca 1 minut.
Se adauga rosiile, cu suc cu tot, si zeama de carne si se amesteca bine. Se adauga carnea, lintea si laptele de cocos; se fierbe totul incet, cu cratita acoperita, amestecand ocazional, 1 ora, sau pana cand mielul si lintea sunt gatite.
Se poate servi ca un fel de sine statator, sau acompaniat de orez alb fiert. Se poate servi si cu un chutney de mango.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.