Curry jamaican de miel

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / oaie si capra
Curry jamaican de miel
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
Jamaicanii folosesc in mod traditional carne de capra, desi acest fel de mancare se gateste astazi si cu miel, oaie sau berbecut. Curry-urile ilustreaza doar una dintre multiplele influente ale bucatariei indiene exercitate asupra artei culinare din aceasta tara apartinand zonei Caraibelor.
stelute
Ingrediente : 900 g pulpa de miel, fara os, curatata bine de grasime si taiata cubulete 4 linguri pudra de curry 3 catei de usturoi, pisati 1 ceapa mare, tocata 1 lingurita cimbru uscat 3 foi de dafin 1 lingurita ienibahar, macinat 2 linguri ulei vegetal 50 g unt 900 ml zeama de carne de miel, sau de legume, sau apa 1 ardei iute, tocat fire de coriandru proaspete, pentru ornat orez cu bob lung fiert, ca garnitura
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : jamaicana Grad de dificultate: usor Cantitate : 6 portii Durata : 13 ore 45 minute
Indicatii :

Se pun bucatelele de carne intr-un castron; se adauga pudra de curry, usturoiul, ceapa, cimbrul, foile de dafin, ienibaharul si uleiul. Se amesteca bine, apoi se acopera castronul si se pune in frigider. Se lasa carnea sa stea la marinat peste noapte (sau minim 3 ore).
Se topeste untul intr-o cratita mare. Se adauga carnea asezonata si se prajeste la foc mediu circa 10 minute, intorcand-o frecvent ca sa se rumeneasca uniform.
Se adauga zeama de carne si ardeiul iute si se da in clocot. Se micsoreaza flacara, se acopera cratita si se fierbe incet 1 1/2 ore, pana ce carnea este foarte frageda.
Se orneaza cu fire de coriandru proaspete si se serveste cu orez fiert.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.