Curry jamaican de peste

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / peste si fructe de mare
Curry jamaican de peste
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
Cartoful dulce isi schimba culoarea imediat daca este curatat. Daca ingredientele se pregatesc cu ceva timp inainte de a fi gatite, cubuletele de cartof dulce se pastreaza intr-un castron cu apa rece in care s-au adaugat 2-3 linguri de zeama de lamaie.
stelute
Ingrediente : 4 medalioane de halibut, circa 600 g in total 2 linguri ulei de alune 2 pastai de cardamom, zdrobite putin, cat sa fie intredeschise 1 rulou de scortisoara 6 boabe de ienibahar 4 cuisoare 1 ceapa mare, tocata 3 catei de usturoi, pisati 2-3 lingurite de radacina de ghimbir rasa 2 lingurite seminte de chimen, macinate 1 lingurita boabe de coriandru, macinate 1/2 lingurita piper de Cayenne 4 rosii, decojite, curatate de seminte si tocate 1 cartof dulce, circa 250 g, taiat cubulete 500 ml bulion de peste, sau apa 120 ml smantana de cocos 1 foaie de dafin 250 g orez alb cu bob lung sare frunze de coriandru (sau patrunjel), pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : jamaicana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 0 minute
Indicatii :

Se sareaza bine bucatile de peste si se pun deoparte.
Se incinge uleiul intr-o caserola rezistenta la flacara si se prajesc pastaile de cardamom, scortisoara, boabele de ienibahar si cuisoarele circa 3 minute.
Se adauga ceapa, usturoiul si ghimbirul. Se calesc 4-5 minute, la foc bland, amestecand frecvent, pana ce se inmoaie ceapa.
Se adauga chimenul, coriandrul si piperul de Cayenne si se amesteca bine 1 minut.
Se adauga rosiile, cartoful dulce, zeama de peste, smantana de cocos si foaia de dafin. Se sareaza si se da in clocot; se micsoreaza apoi flacara, se acopera vasul si se fierbe incet 15-20 de minute, pana ce cartoful dulce este facut.
Se fierbe orezul conform indicatiilor de pe ambalaj. Intre timp se adauga bucatile de peste in caserola si se acopera complet cu sos. Se acopera vasul si se fierbe incet inca 10 minute, pana ce pestele este fraged.
Se asaza orezul in farfurii individuale incalzite, peste el se pune sosul din caserola, iar deasupra se aranjeaza cate o bucata de peste. Se orneaza cu frunze de coriandru proaspete si se serveste imediat.


Share