Curry rosu de fructe de mare

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / peste si fructe de mare
Curry rosu de fructe de mare
Reteta adaugata de : santiago
Voteaza reteta :
Este un curry relativ iute, cu consistenta intre cea a unei tocane si cea a unei supe si cu gust bogat, de la laptele de cocos.
stelute
Ingrediente : 2 linguri de ulei de alune 6 cepe verzi, tocate 3 cm bucata de ghimbir, data prin razatoare 2-3 linguri de pasta de curry rosie (vezi reteta mai jos) 400 ml lapte de cocos 150 ml bulion de pui (sau supa preparata din cubulete de concentrat) 4 frunze de limeta kafru 1 lemongrass, rupt in jumatate 350 g file de peste cu carne alba, fara piele, taiat bucatele 225 g inele si tentacule de sepie 225 g creveti gatiti, decorticati 1 lingura de sos de peste 2 linguri de sos de soia 4 linguri de arpagic, tocat orez jasmine fiert frunze proaspete de coriandru, pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : thailandeza Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 25 minute
Indicatii :

Se incinge uleiul intr-un wok, sau tigaie mare, si se stir-fry ceapa verde si ghimbirul timp de 1-2 minute. Se adauga pasta rosie de curry si se continua 1-2 minute.

Se adauga laptele de cocos, bulionul, lemongrass-ul si frunzele de limeta kafru, se da mixtura in clocot, apoi se micsoreaza flacara si se fierbe incet, timp de 1-2 minute.

Se adauga pestele, sepia si crevetii si se fierb 2-3 minute, pana ca pestele este facut. Se adauga sos de peste, sos de soia si arpagic. Se amesteca bine.
Se serveste curry-ul imediat, alaturi de orez jasmine fiert si ornat cu frunze de coriandru.


Share
Pasta rosie de curry
Ingrediente : 1 lingura de seminte de coriandru 1 lingura de seminte de chimen 2 lingurite de pasta de creveti 12 ardei iuti rosii, uscati, tocati 2 salote, tocate 8 catei de usturoi, tocati 2-3 cm bucata de radacina proaspata de galangal, tocat 2 tulpini de lemongrass (doar partea alba), tocate 4 frunze de limeta kafru, tocate 2 linguri de radacina de coriandru, tocata 1 limeta, coaja rasa de la 1 lingurita de boabe de piper negru
Indicatii : Se prajesc 2-3 minute, fara ulei, coriandrul si chimenul intr-o tigaie, amestecand constant, pana se rumenesc. Se iau de pe foc si se macina intr-o piua, sau cu un blender.
Se inveleste pasta de creveti intr-o folie metalica si se pune pe gratar, sau intr-o tigaie, timp de 2-3 minute, intorcand-o odata sau de doua ori.
Se pun condimentele pisate, pasta de creveti si ardeii iuti intr-o piua si se piseaza cat mai fin. Se adauga restul ingredientelor si se piseaza in continuare, pana se obtine o pasta cat mai fina si mai omogena.