Curry rosu de porc cu ardei

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / porc
Curry rosu de porc cu ardei
Reteta adaugata de : faraway
Voteaza reteta :
Ca majoritatea curry-urilor thailandeze, si acesta are o consistenta relativ lichida, destul de apropiata de cea a unei supe.
stelute
Ingrediente : 2 linguri de ulei de alune 1 ceapa, tocata grosier 2 catei de usturoi, tocati 500 g file de porc, feliat subtire 1 ardei gras rosu, curatat de seminte si taiat bucatele 175 g ciuperci, taiate in sferturi 2 linguri de pasta rosie de curry (vezi reteta mai jos) 120 g smantana de cocos 300 ml bulion de porc, sau de legume (sau supa preparata din cubulete de concentrat) 2 linguri de sos de soia 4 rosii, decojite, curatate de seminte si tocate o mana de coriandru proaspat, tocat taitei de orez fierti, pentru servit
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : thailandeza Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 25 minute
Indicatii :

Se incinge uleiul intr-un wok, sau tigaie mare, si se prajesc ceapa si usturoiul 1-2 minute, pana ce se inmoaie.

Se adauga feliutele de porc si se stir-fry 3-4 minute, pana se rumenesc uniform. Se adauga ardeii, ciupercile si pasta de curry. Se amesteca bine.

Se dizolva smantana de cocos in bulionul fierbinte si se adauga in wok, impreuna cu sosul de soia. Se da in clocot si se fierbe 4-5 minute, pana ce lichidul s-a redus si s-a ingrosat.

Se adauga rosiile si coriandrul si se gatesc 1-2 minute inainte de a servi curry-ul cu taitei de orez.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Pasta rosie de curry
Ingrediente : 1 lingura de seminte de coriandru 1 lingura de seminte de chimen 2 lingurite de pasta de creveti 12 ardei iuti rosii, uscati, tocati 2 salote, tocate 8 catei de usturoi, tocati 2-3 cm bucata de radacina proaspata de galangal, tocat 2 tulpini de lemongrass (doar partea alba), tocate 4 frunze de limeta kafru, tocate 2 linguri de radacina de coriandru, tocata 1 limeta, coaja rasa de la 1 lingurita de boabe de piper negru
Indicatii : Se prajesc 2-3 minute, fara ulei, coriandrul si chimenul intr-o tigaie, amestecand constant, pana se rumenesc. Se iau de pe foc si se macina intr-o piua, sau cu un blender.
Se inveleste pasta de creveti intr-o folie metalica si se pune pe gratar, sau intr-o tigaie, timp de 2-3 minute, intorcand-o odata sau de doua ori.
Se pun condimentele pisate, pasta de creveti si ardeii iuti intr-o piua si se piseaza cat mai fin. Se adauga restul ingredientelor si se piseaza in continuare, pana se obtine o pasta cat mai fina si mai omogena.