Curry verde de pui

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / pasare
Curry verde de pui
Reteta adaugata de : wasaby
Voteaza reteta :
Este un curry iute-acrisor-dulce, cu o consistenta intre supa si tocana. Aroma este citrica si picanta.
stelute
Ingrediente : 1 lingura de ulei de alune 1 ceapa, feliata 1 catel de usturoi, tocat marunt 2-3 linguri de pasta verde de curry (vezi reteta mai jos) 400 ml lapte de cocos 150 ml bulion de pui (sau supa preparata din cubulete de concentrat) 4 frunze de limeta kafru 4 piepti de pui dezosati, fara piele, taiati cubulete 1 lingura de sos de peste 2 linguri de sos de soia 1/2 limeta, coaja rasa si sucul de la 1 lingura de zahar de palmier, sau zahar brun 4 linguri de coriandru tocat, pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : thailandeza Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 45 minute
Indicatii :

Se incinge uleiul intr-un wok, sau tigaie mare, si se stir-fry ceapa si usturoiul, timp de 1-2 minute, pana ce incep sa se inmoaie. Se adauga pasta de curry si se continua 1-2 minute.

Se adauga laptele de cocos, bulionul si frunzele de limeta kafru, se da mixtura in clocot si se adauga cubuletele de pui. Se da in cocot din nou, apoi se micsoreaza flacara si se fierbe carnea incet, timp de 15-20 de minute, pana cand este facuta.

Se adauga sosul de peste, sosul de soia, zaharul si coaja rasa si sucul de limeta. Se gateste 2-3 minute, pana ce zaharul s-a topit. Se serveste curry-ul imediat, presarat cu coriandru tocat.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Pasta verde de curry
Ingrediente : 1 lingura de seminte de coriandru 1 lingura de seminte de chimen 1 lingurita de pasta de creveti 15 ardei iuti verzi, proaspeti, tocati 2 salote, tocate 6 catei de usturoi, tocati 2-3 cm bucata de radacina proaspata de galangal, tocat 2 tulpini de lemongrass (doar partea alba), tocate 6 frunze de limeta kafru, tocate 2 linguri de radacina de coriandru, tocata 1 limeta, coaja rasa de la 1 lingurita de sare 1 lingurita de boabe de piper negru
Indicatii : Se prajesc 2-3 minute, fara ulei, coriandrul si chimenul intr-o tigaie, amestecand constant, pana se rumenesc. Se iau de pe foc si se macina intr-o piua, sau cu un blender.
Se inveleste pasta de creveti intr-o folie metalica si se pune pe gratar, sau intr-o tigaie, timp de 2-3 minute, intorcand-o odata sau de doua ori.
Se pun condimentele pisate, pasta de creveti si ardeii iuti intr-o piua si se piseaza cat mai fin. Se adauga restul ingredientelor si se piseaza in continuare, pana se obtine o pasta cat mai fina si mai omogena.