Curry verde de vita cu ceapa si broccoli

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / vita
Curry verde de vita cu ceapa si broccoli
Reteta adaugata de : wasaby
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 2 linguri de ulei de alune 2 linguri de pasta de curry verde (vezi reteta mai jos) 350 g muschi de vita, taiat fasiute subtiri 2 cepe, feliate 6 cepe verzi, tocate 2 salote, rocate marunt 250 g broccoli, taiata florescente 400 ml lapte de cocos, din cutie 3 frunze de limeta kafru, tocate marunt 4 linguri de coriandru proaspat, tocat cateva frunze de busuioc thailandez
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : thailandeza Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 37 minute
Indicatii :

Se incinge uleiul intr-un wok si se stir-fry pasta de curry timp de 1-2 minute. Se adauga carnea, in transe daca este necesar, si se prajeste pana ce incepe sa se rumeneasca.

Se adauga ceapa, salotele si cepele verzi si se stir-fry 2-3 minute. Se adauga apoi broccoli si se continua alte 3 minute.

Se adauga laptele de cocos si frunzele de limeta kafru si se da mixtura in clocot. Se fierbe incet 8-10 minute, pana ce carnea este frageda. Se adauga coriandru si busuioc si se serveste imediat.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Pasta verde de curry
Ingrediente : 1 lingura de seminte de coriandru 1 lingura de seminte de chimen 1 lingurita de pasta de creveti 15 ardei iuti verzi, proaspeti, tocati 2 salote, tocate 6 catei de usturoi, tocati 2-3 cm bucata de radacina proaspata de galangal, tocat 2 tulpini de lemongrass (doar partea alba), tocate 6 frunze de limeta kafru, tocate 2 linguri de radacina de coriandru, tocata 1 limeta, coaja rasa de la 1 lingurita de sare 1 lingurita de boabe de piper negru
Indicatii : Se prajesc 2-3 minute, fara ulei, coriandrul si chimenul intr-o tigaie, amestecand constant, pana se rumenesc. Se iau de pe foc si se macina intr-o piua, sau cu un blender.
Se inveleste pasta de creveti intr-o folie metalica si se pune pe gratar, sau intr-o tigaie, timp de 2-3 minute, intorcand-o odata sau de doua ori.
Se pun condimentele pisate, pasta de creveti si ardeii iuti intr-o piua si se piseaza cat mai fin. Se adauga restul ingredientelor si se piseaza in continuare, pana se obtine o pasta cat mai fina si mai omogena.