Cuscus Bil Meslene

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / oaie si capra
Cuscus Bil Meslene
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
Este o reteta foarte popularea in Siliana, o egiune din nord-vestul Tunisiei. Acolo, berberii au pastrat traditiile ancestrale, in care aceasta mancare era servita la nunti.
stelute
Ingrediente : 2 cepe, feliate subtire 7 linguri de ulei de masline 4 catei de usturoi, zdrobiti 3 rosii 200 g pasta de rosii 1,5 kg spata de miel (curatata de piele si grasime), bucata intreaga 3/4 cana cu boabe de naut, inmuiate peste noapte 3 1/2 linguri pasta harissa (vezi reteta mai jos) 500 g morcovi, taiati in jumatate pe lungime 500 g cartofi mici, taiati in jumatate 2 ardei iuti verzi 1 kg semolina sare piper negru macinat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : tunisiana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 8-10 portii Durata : 1 ore 10 minute
Indicatii :

Se incinge ulei de masline (5 linguri) intr-o cratita si se caleste ceapa timp de 3 minute, la foc mediu. Se adauga apoi usturoiul si se amesteca cu o spatula de lemn. Se caleste inca 2 minute.
Rosile se curata de coaja si de seminte si se toaca. Se adauga peste ceapa si usturoi impreuna cu pasta de rosii. Se amesteca bine si se asezoneaza cu sare si piper.
Se adauga bucata intreaga de carne in cratita. Se scurg boabele de naut si se adauga ion cratita.
Se adauga harissa. Se toarna apa rece cat sa acopere ingredientele si se gateste 40 de minute. Dupa 30 de minute se adauga morcovii si cartofii, iar cu 5 minute inainte sa se incheie timpul se adauga ardeii iuti.
Se pune semolina intr-o tava, se umezeste cu restul de ulei de masline si se asezoneaza cu sare. Se amesteca cu degetele si se toarna 300 ml de apa fierbinte. Se lasa sa stea si sa absoarba apa.
Se foloseste un steamer, sau un dispozitiv alcatuit dintr-o oala inalta, plina cu apa clocotita, peste care se asaza o sita cu capac, sau un vas cu pereti compacti si doar cu fundul gaurit sita. Sita nu trebuie sa atinga lichidul din oala.
Se freaca semolina intre degete, apoi se pune in sita steamer-ului si se gateste 10 minute. Se ia capacul de pe sita si se gateste inca 10 minute.
Se asaza semolina pe un platou, se toarna peste ea o parte a sosului din oala. Se feliaza carnea si se adauga peste semolina impreuna cu mixtura din oala.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.