Cuscus cu peste

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / peste si fructe de mare
Cuscus cu peste
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1 cana cu ulei de masline 1 ceapa, feliata 5 linguri de pasta de rosii 3 1/2 linguri de harissa 1 lingurita de boia dulce 200 g rosii, tocate 200 g cartofi, taiati felii 100 g boabe de naut, inmuiate peste noapte 2 1/2 cani cu semolina fina 300 g varza alba, taiata in jumatate 300 g dovlecei, taiati faliute 2 cepe, taiate in sferturi 2 ardei iuti verzi 1 ardei iute rosu 500 g medalioane de peste 1 1/2 lingurita de seminte de chimen, macinate 1 1/2 lingura de unt sare piper negru macinat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : tunisiana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 10 minute
Indicatii :

Se foloseste un steamer, sau un dispozitiv alcatuit dintr-o oala inalta, plina cu apa clocotita, peste care se asaza o sita cu capac, sau un vas cu pereti compacti si doar cu fundul gaurit sita. Sita nu trebuie sa atinga lichidul din oala.
Se toarna 3/4 de cana de ulei in oala si se rumeneste ceapa tocata impreuna cu pasta de rosii, harissa si boia dulce, timp de cca. 10 minute.
Se adauga rosiile, cartofii si boabele de naut. Peste ele se toarna, in oala, 2 litri de apa si se da in clocot.
Intre timp se adauga sare peste semolina si restul de ulei de masline. Se amesteca cu degetele si se adauga 1/4 cana apa. Se lasa sa stea 5 minute. Se amesteca din nou semolina frecand-o cu degetele si se adauga in sita. Se lasa sa stea cca. 25 de minute, apoi se ia sita si se pune deoparte.
Se adauga in oala varza, dovleceii, cepele taiate in sferturi si ardeii iuti. Se asezoneaza medalioanele de peste cu sare, piper si chimen, dupa care se adauga in oala. Se fierbe totul cca. 15 minute.
Se incorporeaza untul in semolina si se amesteca bine cu degetele. Se toarna apoi 1 cana de lichid din oala (incepand cu stratul mai gras de deasupra). Se lasa 5-10 minute sa se absoarba lichidul, apoi se transfera semolina pe un platou. Peste ea se asaza pestele, legumele si restul de sos.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.