Cuscus cu pui si chiftelute

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / pasare
Cuscus cu pui si chiftelute
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 4 anghinari tinere 200 g dovlecei, curatati si taiati fasii, apoi bucati de 4-5 cm lungime 200 g cartofi, curatati si taiati felii 200 g dovleac, curatat si taiat bucatele 200 g morcovi, feliati pe lungime si taiati bucati de 4-5 cm lungime 100 g boabe de naut, inmuiate in apa peste noapte 1 jumatate de pui, portionat 500 g carne de vita, tocata 100 g branza rasa 1 lingurita de menta, uscata 6 1/2 linguri de patrunjel, tocat 2 catei de usturoi, zdrobiti 2 oua 6 linguri de faina 2 cani cu semolina 2/3 cana cu ulei de masline 2 lingurite de seminte de chimen 1 lingurita de boia dulce 1 ceapa, feliata 1 ceapa, tocata 2 1/2 linguri de pasta de rosii 1/4 lingurita de sofran 4 ardei iuti verzi 4 ardei iuti rosii sare piper negru, macinat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : tunisiana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portii Durata : 2 ore 20 minute
Indicatii :

Se curata anghinarele de frunzele ascutite si de barba din interior.
Se scurg boabele de naut si se fierb separat, timp de 40 de minute.
Se asezoneaza bucatile de pui cu sare, piper, 1 lingurita seminte de chimen si boia dulce.
Se sareaza semolina, se adauga putin ulei si apa. Se amesteca cu degetele. Se transfera intr-un steamer si se gateste timp de 20 de minute.
Se caleste ceapa feliata impreuna cu pasta de rosii, bucatile de pui si sofranul in 7 linguri de ulei de masline. Se adauga apa fierbinte si se da in clocot, moment in care se adauga morcovii. Dupa 10 minute, se adauga celelalte legume, cu exceptia boanelor de naut. Se gateste totul 20 de minute.
Se amesteca din nou semolina si se gateste inca 10-15 minute, la abur.
Se prepara chiftelele amestecand carnea de vita tocata cu branza rasa, menta, patrunjel, ceapa tocata, usturoi, 1 ou si 1 lingurita de seminte de chimen. Se asezoneaza amestecul cu sare si piper si se amesteca cu mana. Se bate un ou. Se modeleaza chiftelute de dimensiunea unei nuci, se tavalesc prin faina asternuta pe un platou, se inmoaie in oul batut si se prajesc in ulei incins, pana se rumenesc. Se scurg de excesul de ulei pe prosoape de hartie.
Se prajesc ardeii iuti, rosii si verzi, in ulei.
Se adauga in supa chiftelutele, nautul si ardeii prajiti. Se gateste cca. 5 minute.
Se toarna semolina pe un platou si se stropeste cu sos din cratita. Se aranjeaza deasupra carnea de pui, chiftelutele si legumele.


Share