Cuscus de pui cu sos T’Faya

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / pasare
Cuscus de pui cu sos T’Faya
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
Acest cuscus este servit in orasele marocane la ocazii speciale, mai ales la nunti.
stelute
Ingrediente : 350 g cuscus din semolina 130 ml ulei de masline sare 1 pui, circa 1,2 kg, portionat 2 cepe tocate 4-5 fire de patrunjel proaspat, tocate 4-5 fire de coriandru proaspat, tocate 1/2 lingurita ghimbir macinat 1/2 lingurita sofran sare piper negru macinat sos t’faya (vezi reteta mai jos)
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : marocana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portii Durata : 2 ore 35 minute
Indicatii :

Se prepara marinata: Se combina ceapa, patrunjelul si coriandrul. Se asezoneaza cu sare si piper, ghimbir, sofran si putin ulei de masline.
Se toarna 100 ml ulei pe fundul unei cratite mari si se inclina vasul ca stratul de ulei sa fie uniform. Se incinge uleiul la foc iute. Se adauga bucatile de pui si se prajesc 2-3 minute, amestecand. Se adauga marinata si se amesteca bine. Se gateste 20-25 de minute.
Intre timp, se pune semolina intr-un castron. Se incorporeaza, amestecand cu mainile, restul de ulei de masline si putina apa. Se pune cuscusul in sita steamerului, deasupra oalei in care fierbe incet apa si se gateste 3 reprize a cate 20 de minute, adaugand tot mai multa apa de fiecare data dupa fiecare repriza.
Se aranjeaza cuscusul pe un platou, iar peste el se pun bucatile de carne peste care se toarna t’faya.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Sos T’faya
Ingrediente : 4 cepe 30 ml ulei de masline 200 g stafide golden 50 g zahar 1 lingurita scortisoara macinata 30 g unt 2 lingurite apa de flori de portocal piper negru macinat
Indicatii : Pentru a prepara sosul t’faya, se incinge uleiul si se caleste rapid ceapa. Se adauga stafidele, se amesteca bine cateva momente, apoi se adauga scortisoara, piper si unt. Se amesteca cateva secunde la foc iute, apoi se acopera cu apa.
Se parfumeaza t’faya cu apa de flori de portocal. Se gateste 15 minute; se adauga zahar la jumatatea acestui interval de timp.