Cuscus Farfucha

Cautare:
SMS Fotbal
garnituri / cereale
Cuscus Farfucha
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
Termenul "farfoucha" inseamna in araba "a amesteca" si se refera la faptul ca frunzele de fenicul sunt amestecate cu semolina. Cuscusul este foarte popular in Maroc si Tunisia, fiecare familie laudandu-se cu propria reteta, mostenita din generatie in generatie.
stelute
Ingrediente : 7 linguri de ulei de masline 6 cepe verzi, taiate rondele 2 rosii, tocate 2 linguri de pasta de rosii 2 catei de usturoi tocati 1 lingura de pasta harissa (vezi reteta mai jos) 4 ardei iuti rosii, uscati 1 cana cu semolina 1 lingura de boabe de coriandru, macinate 1 lingura de seminte de chimen, macinate 500 g frunze de fenicul (sau de marar) 1 bulb de fenicul, pentru ornat (optional)
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : tunisiana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 10 minute
Indicatii :

Se incinge uleiul de masline si se adauga ceapa si rosiile. Se amesteca bine si se adauga pasta de tomate, usturoiul si harissa. Se caleste totul, amestecand frecvent, cca. 5 minute.

Se inmoaie ardeii iuti in apa timp de 5 minute. Se scurg si se adauga in sos.
Semolina se umezeste cu apa rece; se freaca cu degetele pana se obtine un amestec cu cocoloase mici.

Se asezoneaza sosul cu sare, coriandru si chimen. Se adauga un pahar cu apa si se fierbe la foc mic pana ce apa se evapora complet. Se scot ardeii iuti si se pastreaza pentu ornat.

Se spala frunzele de fenicul si se toaca.
Se foloseste un steamer, sau un dispozitiv alcatuit dintr-o oala inalta, plina cu apa clocotita, peste care se asaza o sita cu capac, sau un vas cu pereti compacti si doar cu fundul gaurit sita. Sita nu trebuie sa atinga lichidul din oala. Se umple oala cu apa si se da in clocot; se pun in sita frunzele de fenicul, se acopera sita cu un capac si se fierb in aburi timp de 10-15 minute.

Se toarna semolina peste frunzele de fenicul si se continua gatirea in aburi inca 15 minute. Se indeparteaza capacul si se lasa sa stea.

Se amesteca apoi semolina cu frunzele de fenicul (se foloseste o lingura sau o spatula de lemn). Se adauga sos peste ele si se amesteca bine; se obtine cuscusul.
Se aranjeaza cuscusul pe un platou. Se orneaza cu ardeii iuti si cu bulbul de fenicul taiat rondele.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.