Dahi Vada

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Dahi Vada
Reteta adaugata de : faraway
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1 cana linte neagra sparta sare ulei pentru prajit 1 kg iaurt 1 lingurita ghimbir dat prin razatoare 1-2 ardei iuti verzi, curatati de seminte si tocati 2 lingurite seminte de chimion prajite si macinate boia iute seminte de chimion, pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : indiana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portii Durata : 13 ore 0 minute
Indicatii :

Se spala si se lasa lintea la inmuiat, peste noapte.
Se scurge si se proceseaza cu un blender, impreuna cu o parte din apa, pana se obtine o pasta omogena. Se sareaza.
Se incinge uleiul intr-o tigaie si se adauga, cu o lingura, portii din pasta de linte. Se prajesc pana ce se rumenesc; se obtin asa numitele vada.
Se pun vada fierbinti in apa rece timp de 2-3 minute, dupa care se scot, se storc bine de apa si se pun deoparte.
Se raceste iaurtul la frigider, timp de 1 ora. Se adauga sare, boia si chimionul macinat.
Se aranjeaza vada intr-un castron si se toarna iaurtul deasupra.
Se orneaza cu seminte de chimion si boia iute.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.