Dan dan mian

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / paste
Dan dan mian
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
Numele acestei retete ar putea fi tradus ca “taiteii purtatori de cobilita” si se refera la vanzatorii stradali ambulanti care vindeau, din cele doua vase, acesti taitei picanti. Taiteii gatiti astfel sunt destul de uscati; daca doriti mai mult sos, suplimentati zeama de carne.
stelute
Ingrediente : 1 lingura ulei de alune 1 ardei iute uscat, curatat de seminte si taiat in 3 bucati 1/2 lingurita piper de Sichuan 100 g carne de vita, tocata 1 lingura + 2 lingurite sos de soia light 300 g taitei subtiri 1 lingura alune prajite, tocate 1 lingura legume conservate, tocate 1/2 lingurita piper de Sichuan prajit si sfaramat grosier in mojar 100 ml zeama de carne de pui (sau supa preparata cu cubulete de concentrat) 1 lingurita otet negru chinezesc 1 lingurita ulei aromat cu ardei iute (vezi reteta mai jos) 1 lingurita sos de soia dark 1 lingura pasta de susan 1/2 lingurita ulei de susan 2 cepe verzi, tocate marunt
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : chinezeasca Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 25 minute
Indicatii :

Se incinge uleiul intr-un wok fierbinte si se adauga ardeiul iute si piperul de Sichuan. Se amesteca bine, se adauga carnea si se stir-fry 2 minute, pana ce isi schimba culoarea. Se adauga atunci 2 lingurite sos de soia light si se continua gatitul, amestecand continuu, pana cand carnea este rumenita uniform.
Se amesteca cu grija legumele conservate, piperul de Sichuan sfaramat, zeama de carne, otetul, uleiul aromat cu ardei iute, 1 lingura sos de soia light, sosul de soia dark, pasta de susan, uleiul de susan si ceapa verde. Se imparte mixtura obtinuta intre 4 boluri individuale.
Deasupra sosului se pune mixtura de carne, se presara cu alune tocate si se serveste imediat. Se amesteca bine inainte de a se manca.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Ulei aromat cu ardei iute
Ingrediente : 10-12 ardei iuti mici (3-5 cm lungime) si uscati 1/2 cana ulei de alune 1 lingura ulei de susan (optional)
Indicatii : Se indeparteaza coditele ardeilor, se curata de seminte si se toaca mai grosier, sau se proceseaza 20 de secunde intr-un blender. Se pun apoi intr-un borcan termorezistent dotat cu un capac ermetic.
Se incinge uleiul intr-o tigaie, la foc mediu, pana ce incepe sa fumege. Se continua incalzirea alte 20-30 de secunde. Se ia tigaia de pe flacara. Se asteapta 3 minute, ca sa se raceasca pe la 225-240 °C.
Se toarna uleiul peste fulgii de ardei iute si se adauga uleiul de susan. Se lasa sa se raceasca, cel putin 1 ora, pentru a da timp gusturilor sa se amestece, si se strecoara uleiul. Fulgii de ardei iute se pot pastra pentru a fi folositi in alte retete. Bine inchis si pastrat la frigider, uleiul rezista cel putin 1 luna.
Se foloseste pentru asezonarea diferitelor retete sau ca dip.