Daube Glace - Piftie creola

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / vita
Daube Glace - Piftie creola
Reteta adaugata de : obione
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1/4 cana ulei de masline 1,5 kg pulpa de vita cu os 225 g bacon 1 ceapa mare, tocata 3 morcovi taiati rondele 2 tulpini de telina, tocate 3 catei de usturoi, tocati 2 fire de patrunjel, tocate 2 foi de dafin 5 cuisoare intregi 1 cana vin alb, sec sare piper negru macinat 7g gelatina
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : creola Grad de dificultate: usor Cantitate : 8 portii Durata : 9 ore 0 minute
Indicatii :

Intr-o cratita mare se incinge uleiul si se prajesc carnea de vita si baconul. Se adauga apoi 6 cani de apa si celelalte ingrediente, cu exceptia gelatinei. Se da in clocot, apoi se micsoreaza flacara si se fierbe incet, 2-3 ore, pana ce carnea este foarte frageda.
Se indeparteaza oasele si se taie carnea si baconul in bucatele mici. Se readuc apoi in cratita si se fierbe totul inca 30 de minute. Se indeparteaza foile de dafin si cuisoarele.
Se dizolva gelatina cu o lingura de zeama din cratita, intr-un castronel. Se adauga apoi in cratita si se amesteca bine. Se inchide focul si se lasa piftia sa se raceasca la temperatura camerei inainte de a se transfera intr-o tava inalta.
Se acopera tava cu folie de plastic si se da la frigider cel putin 4 ore inainte de a se servi.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.