Dchich - Supa cu caracatita

Cautare:
SMS Fotbal
supe si ciorbe / peste si fructe de mare
Dchich - Supa cu caracatita
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
Aceasta supa este una dintre specialitatile din Monastir. Marocanii folosesc caracatite mici, caci carnea lor este mai delicata si mai gustoasa.
stelute
Ingrediente : 50 g caracatita uscata 100 g boabe de naut 1 ceapa, tocata 2 catei de usturoi, tocati 3 linguri de ulei de masline 2 linguri de pasta de rosii 1 lingurita de pasta harissa (vezi reteta mai jos) 1 lingurita de ienibahar macinat 150 g bulgur 1/2 legatura de patrunjel, tocata 1 tulpina de telina tocata sare piper
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : tunisiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 25 ore 0 minute
Indicatii :

Se lasa la inmuiat, cu o seara inainte, nautul si caracatita. A doua zi, se scurg iar caracatita se taie cubulete.
Se incinge uleiul intr-o cratita si se calesc ceapa si usturoiul, pana se rumenesc. Se adauga pasta de rosii, harissa si ienibaharul, se asezoneaza cu sare si piper; se amesteca bine. Se adauga 2 litri de apa, se da in clocot si se fierbe la foc mediu 5 minute.
Se adauga boabele de naut si se fierbe 5 minute. Se adauga caracatita, se potriveste de sare si piper si se adauga bulgurul. Se fierbe, la foc mic 30 de minute.
La sfarsit se adauga patrunjelul si telina si se serveste fierbinte.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.