Dchicha Soussia – Cuscus cu carne de miel si legume

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / oaie si capra
Dchicha Soussia – Cuscus cu carne de miel si legume
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
Numele acestei retete este dat de semolina folosita la prepararea cuscusului, dchicha insemnand semolina de orz. Uleiul de argan este un ingredient tipic Marocului; poate fi substituit cu ulei de masline, daca nu este disponibil
stelute
Ingrediente : 500 g morcovi, taiati in jumatate pe lungime 500 g pastarnac taiati in sferturi 500 g varza alba taiata in sferturi 500 g dovlecei 250 g dovleac curatat si taiat bucati 500 g ceapa feliata cat mai subtire 2 kg dchicha (semolina de orz) 500 ml ulei de argan 1 rasol de vitel, dezosat 1 lingurita pudra de ghimbir 1/2 lingurita sofran 500 g rosii taiate in jumatate 1 legatura de patrunjel 1 legatura de coriandru sare piper negru macinat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : marocana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 6-8 portii Durata : 1 ore 50 minute
Indicatii :

Se pune dchicha pe un platou. Folosind varfurile degetelor se incorporeaza in dchicha putina apa fierbinte. Se toarna putin ulei de argan in palma si se stropeste ploaie peste dchicha. Se freaca din nou semolina cu degetele.
Se prajeste rapid rasolul de miel in oala unui steamer pentru cuscus. Se adauga ceapa si se acopera cu apa. Se da in clocot.
Se pune dchicha in sita steamerului, aceasta se asaza peste oala, se acopera si se gateste dchicha la aburi 15 minute.
La sfarsitul celor 15 minute, se asezoneaza carnea cu sare, piper, ghimbir si sofran. Se adauga morcovii, pastarnacii si o cana cu apa. Se gateste la aburi dchicha in alte doua etape de cate 15 minute, iar intre ele se incorporeaza, frecand cu varfurile degetelor, apa rece, sarata si ulei.
Odata ce vegetalele sunt pe jumatate fierte, se adauga dovleceii, rosiile taiate in jumatate, dovleacul, varza, patrunjelul si coriandrul. Se continua gatitul dchicha in alte doua etape de cate 15 minute, iar intre ele se incorporeaza, frecand cu varfurile degetelor, apa rece, sarata si ulei.
Se aranjeaza cuscusul pe un platou, in forma de movila, carnea se asaza deasupra, miar legumele se aranjeaza in jurul cuscusului.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.