Debla

Cautare:
SMS Fotbal
deserturi / patiserie
Debla
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1 ou 100 g faina 3 lingurite de amidon ulei pentru gatit 1/2 lamaie, sucul de la 3 1/2 linguri de miere 250 g zahar pudra 10 ml apa de portocale seminte de susan, pentru decor fistic macinat, pentru decor
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : tunisiana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 30 minute
Indicatii :

Se prepara aluatul pentru debla amestecand oul cu faina, intr-un castron. Se framanta mixtura cu mainile pana se obtine un aluat consistent. Daca aluatul este lipicios, se adauga mai multa faina. Se lasa aluatul sa stea timp de 30 de minute, acoperit cu un prosop de bucatarie curat.
Se presara 1 lingurita de amidon peste masa de bucatarie. Se framanta aluatul, se modeleaza ca o bila, se continua framantatul, presarand aluatul din nou cu amidon. Se intinde cu un sucitor, de mai multe ori. Se trece apoi printr-o masina de aluat pentru a-l trage in foaie subtire. Se taie foaia de aluat in fasii lungi.
Se prepara un sirop storcand lamaia si amestecand sucul obtinut cu miere, zahar, apa de trandafiri, 1 lingurita de amidon si 1 1/4 cana apa, intr-o craticioara, la foc mediu. Se amesteca pana ce se dizolva zaharul.
Se prinde o fasie de aluat intre aratator si degetul mijlociu, apoi se rasuceste, mai larg, in jurul celor doua degete. Se repeta operatia cu toate fasiile de aluat.
Folosind o spumiera, se cufunda fiecare fasie in ulei fierbinte. Cand este facuta, se scoate debla si se scurge de excesul de ulei pe prosoape de hartie.
Se inmoaie apoi fiecare debla in siropul de miere cu lamaie. Se pudreaza apoi jumatate din ele cu seminte de susan, si cealalta jumatate cu fistic macinat, pentru a crea o varietate de culori.
Se servesc calde sau reci.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.