Dip cu verdeturi proaspete si clatite de naut

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Dip cu verdeturi proaspete si clatite de naut
Reteta adaugata de : memphis
Voteaza reteta :
Faina gram, a nu se confunda cu graham, cunoscuta si ca chana, besan, faina de naut sau faina garbanzo, este un ingredient important al bucatariei indiene.
stelute
Ingrediente : cateva fire de busuioc, tocate cateva fire de arpagic, tocate cateva fire de marar, tocate cateva fire de patrunjel, tocate 200 ml smantana 1/2 lamaie, sucul de la 1 catel mic de usturoi sare piper negru 115 g faina gram (de naut) 115 g faina de grau 2 linguri ulei de masline 400 ml apa calduta
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : indiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 20 minute
Indicatii :

Pentru a prepara dipul, se pune verdeata tocata intr-un castron, se adauga smantana, usturoiul si sucul de lamaie. Se amesteca bine si se asezoneaza cu sare si piper.
Pentru a prepara clatitele, se pun ambele feluri de faina intr-un castron. Se adauga uleiul si apa treptat, amestecand pana se obtine un aluat omogen. Se transfera apoi intr-o cana gradata.
Se incinge o tigaie de teflon, de 15 cm diametru, pe foc iute, apoi se toarna in ea 50 ml de aluat, scuturand tigaia ca sa acopere uniform fundul acesteia. Se prajeste clatita timp de 30 de secunde, pana ce se rumeneste putin, apoi se intoarce si se gateste si pe cealalta parte 15 secunde.
Se intoarce clatita pe o farfurie si se ruleaza. Se pastreaza calda pana ce se prepara similar restul clatitelor, apoi se taie in jumatate si se servesc cu dip.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.