Dip din fasole si ardei iuti

Cautare:
SMS Fotbal
sosuri si paste / dip-uri
Dip din fasole si ardei iuti
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
Se serveste cu chipsuri de tortilla sau cu lipie. Daca doriti ca dipul sa aiba o textura mai grosiera , nu procesati fasolea cu blender-ul, ci sfaramati-o cu furculita.
stelute
Ingrediente : 2 catei de usturoi, tocati marunt 1 ceapa tocata marunt 2 ardei iuti verzi, proaspeti, curatati de seminte si tocati 2 linguri ulei de masline 1 lingurita boia iute 400 g fasole pitica rosie, din cutie, bine scursa (lichidul se pastreaza) 75 g branza Cheddar rasa 1 ardei iute rosu, curatat de seminte sare piper negru proaspat macinat fasii subtiri de ardei iute, pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : mexicana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4-6 portii Durata : 0 ore 30 minute
Indicatii :

Se incinge uleiul intr-o tigaie si se adauga usturoiul, ceapa, ardeii iuti verzi si boiaua. Se gateste mixtura la foc mic-mediu, circa 5-6 minute, pana ce se inmoaie ceapa.
Se pun deoparte 2 linguri de fasole, iar restul se proceseaza cu un blender, pana se obtine un piure.
Se transfera piureul in tigaie, impreuna cu 2-3 linguri din lichidul din cutie, pus deoparte. Se incinge cu grija amestecul si se amesteca continuu.
Se adauga apoi boabele intregi de fasole si branza rasa. Se gatesc 2-3 minute, amestecand pana ce toata branza s-a topit. Se adauga sare si piper negru.
Se taie ardeiul iute rosu in fasiute subtiri. Se pune dipul in farfurii individuale si se presara cu fasiute de ardei iute. Se serveste dipul cald.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.