Dip din rosii uscate la soare

Cautare:
SMS Fotbal
sosuri si paste / dip-uri
Dip din rosii uscate la soare
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 8 jumatati de rosii uscate la soare 1/4 cana patrunjel proaspat, tocat 1 lingura frunze subtiri de ceapa verde, tocate 2 lingurite zeama de lamaie 1 lingura ulei de masline 1 lingurita otet de vin rosu 1/2 lingurita sare 1/2 lingurita piper 1 catel usturoi, tocat marunt 3/4 cana iaurt 3/4 cana smantana
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : italiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 2 ore 15 minute
Indicatii :

Se pun rosiile uscate la soare intr-o craticioara, cu un strat de 2-3 cm apa, la foc iute. Se da in clocot, se micsoareaza flacara la mediu si se fierbe, neacoperit, 5-7 minute, pana se evapora apa.
Se transfera rosiile din cratita impreuna cu celelalte ingrediente (exceptand iaurtul si smantana) intr-un blender. Se proceseaza pana se obtine o pasta omogena.
Se transfera continutul blenderului intr-un castron, se adauga iaurt si smantana. Se acopera si se tine in frigider 2 ore inainte de a se servi.
Se serveste cu paine, biscuiti, carne, legume etc.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.