Dolmades yalandzi - Sarmalute in foi de vita

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / porc
Dolmades yalandzi - Sarmalute in foi de vita
Reteta adaugata de : alex
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 80-100 foi de vita-de-vie 1 cana ulei de masline 250 g carne tocata de vita 2 linguri de bulion 1 cutie ciupercute 1 cana masline negre, fara samburi, taiate rondele 1 1/2 ceapa uscata, tocata marunt 1 cana ceapa verde, tocata marunt 1/2 cana orez 1 lamaie, zeama de la 1 legatura de menta, tocata marunt sare piper
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : greceasca Grad de dificultate: usor Cantitate : 10 portii Durata : 0 ore 45 minute
Indicatii :

Se oparesc foile de vita-de-vie, se scurg si se lasa sa se raceasca.
Se prepara umplutura amestecand restul ingredientelor (exceptie face zeama de lamaie). Se portioneaza umplutura si fiecare portie se infasoara in cateva foi de vita.
Se pregateste o cratita mare, asezand pe fundul ei cateva foi de vita, apoi se asaza sarmalutele una langa alta, de jur imprejurul fundului vasului.
Deasupra sarmalelor se asaza un vas greu, cu fundul in sus, care sa preseze sarmalele in timpul fierberii (astfel nu se vor desface).
Se toarna apa si zeama de lamaie pana ce sarmalele sunt acoperite. Se fierbe la foc mic pana ce se absoarbe toata apa.
Sarmalutele sunt gata cand orezul este facut.
Se lasa sa se raceasca si se servesc cu feliute de lamaie, tzatziki sau iaurt.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.