Doro wot -Tocana de pui

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / pasare
Doro wot -Tocana de pui
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
Doro wat este mancarea etiopiana traditionala, foarte iute de obicei, dar iuteala se poate regla actionand asupra cantitatilor de boia si pasta berebere.
stelute
Ingrediente : 1 kg bucati de pui 1 lamaie, zeama de la 6 cepe tocate 1 capatana usturoi, tocata 1 cana ulei masline 1/2 lingura berebere 1 lingura cimbru 1 lingura sare 1 lingura pudra curry 1 lingura cardamom, pudra 1 lingurita cuisoare, macinate 1 lingurita oregano 1 lingurita busuioc 1 lingurita scortisoara, macinata 1/2 lingurita piper indonezian 350 g pasta de rosii 4 oua fierte, tari
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : etiopiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4-6 portii Durata : 7 ore 40 minute
Indicatii :

Carnea de pui se lasa la marinat in zeama de lamaie si vin, cca. 6 ore.
Se calesc ceapa si usturoiul, fara ulei sau apa, intr-o tigaie mare, la foc iute, amestecand ocazional, pana ce ceapa devine translucida. Se adauga 1 cana ulei masline, se micsoreaza flacara si se fierbe cca. 10 minute. Se adauga berebere si cimbru si se amesteca bine de tot.
Se adauga sare, piper indonezian, pudra de curry, cardamom, cuisoare, oregano, busuioc si scortisoara, amestecand continuu, apoi se lasa sa fiarba la foc mic 10 minute.
Se adauga pasta de rosii, se amesteca bine, se lasa sa fiarba inca 10 minute. S-a obtinut asa numitul wot, care este baza multor mancaruri etiopiene.
Se adauga carnea in wot-ul fierbinte, la foc mic, amestecand foarte bine.
Se decojesc ouale si se practica 4-5 despicaturi in jurul fiecarui ou, cu grija pentru a nu strapunge total albusul. Se adauga ouale in wat. Se gateste cca 1 ora, la foc foarte mic, amestecand ocazional, pana ce puiul este gatit.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.