Dosai – Clatite de orez cu linte

Cautare:
SMS Fotbal
/ anexe
Dosai – Clatite de orez cu linte
Reteta adaugata de : Net
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 3 cani orez cu bob lung 1 cana linte galbena sare, dupa gust
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : indiana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 10-12 clatite Durata : 14 ore 30 minute
Indicatii :

Se inmoaie orezul si lintea (separat), cate 5-6 ore. Se sfarama orezul folosind un blender, in transe, cu suficient de multa apa ca sa formeza o pasta. Se incepe cu o cantitate mica de apa, apoi se incorporeaza orezul treptat.
Se macina si lintea; se adauga apa treptat pana se obtine o pasta.
Se amesteca amandoua pastele cu sare intr-un vas mare, unde sa aiba loc sa creasca. Se lasa 8 ore intr-un loc cald (de pilda in cuptorul incalzit la 200 °C si apoi stins).
Se incinge o tigaie la foc mediu, se ia o portie de aluat si se asaza in mijlocul tigaii si, miscand tigaia, se raspandeste aluatul circular, cat sa acopere fundul acesteia. Se ia o lingurita de ulei vegetal si se toarna in jurul clatitei. Se lasa 1 minut, apoi se desprinde clatita cu o spatula, se intoarce si se pune o alta lingurita de ulei in jurul ei. Se lasa 1-2 minute si se scoate din tigaie. Se asaza pe prosoape de hartie care sa absoarba excesul de ulei.
Clatitele dosai se umplu cu cartofi picanti, carne, legume condimentate etc.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.