Dovleac caramelizat

Cautare:
SMS Fotbal
/ deserturi
Dovleac caramelizat
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1 dovleac mic, circa 800 g 350 g zahar brun 120 ml apa 1 lingurita cuisoare macinate 12 rulouri de scortisoara, circa 4 cm lungime frunze proaspete de menta, pentru decor iaurt, smantana, frisca sau inghetata, pentru servit
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : mexicana Grad de dificultate: usor Cantitate : 6 portii Durata : 0 ore 45 minute
Indicatii :

Se taie dovleacul in jumatate, se scot semintele si fibrele si se taie felii. Se aranjeaza feliile, intr-un singur strat, pe fundul unei cratiti mari. Spatiile dintre felii se umplu cu zahar.
Se toarna apa in cratita, cu grija pentru a nu spala zaharul de pe fundul acesteia. Trebuie de asemenea avut grija ca apa sa patrunda si pe sub feliile de dovleac, ca acestea sa nu se arda ulterior. Se presara feliile cu cuisoare si se adauga 2 dintre rulourile de scortisoara.
Se acopera cratita si se gateste la foc mic, timp de 30 de minute, pana ce dovleacul este fraged, iar zaharul si apa formeaza un sirop. Se verifica ocazional cratita ca dovleacul sa nu se usuce sau sa nu se lipeasca de fundul cratitei.
Se transfera feliile de dovleac pe un platou si se toarna peste ele siropul din cratita. Se decoreaza fiecare portie cu menta si rulouri de scortisoara si se serveste cu iaurt, smantana, frisca sau inghetata.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.